'No és abús, és violació': centenars de persones clamen a València contra la sentència als agressors de Manresa

El moviment feminista ha convocat protestes aquest dilluns arreu de l'estat espanyol per a donar suport a la víctima i dir "prou" a la "justícia patriarcal"
4 novembre 2019 22:03h
Durant la protesta, en què s'ha tallat el trànsit, s'han escoltat clams com 'No és abús, és violació'; 'No es no, lo demás es violación', i 'Se va a acabar la justicia patriarcal'. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Centenars de persones s'han aplegat aquest dilluns a la vesprada davant la seu del TSJ, a València, per a protestar contra la sentència que condemna per abús i no per agressió sexual una violació ocorreguda a Manresa ara fa tres anys. L'Audiència de Barcelona argumenta que la víctima estava inconscient i que, per tant, no es va produir violència ni intimidació.

Més de 40 ciutats d'arreu de l'estat espanyol s'han sumat aquest dilluns a les concentracions de protesta contra la sentència, que es va fer pública dijous passat. Al País Valencià, a les 19.00h hi havia convocades mobilitzacions per a donar suport a la víctima i per a acabar amb la "justícia patriarcal" a València (al Parterre), a Alacant (davant l'Audiència Provincial, a la plaça de l'Ajuntament) i a Castelló de la Plana (a la plaça Major de la ciutat). 

A València, la concentració estava convocada per la Coordinadora Feminista. Durant la protesta, en què s'ha tallat el trànsit, s'han escoltat clams com 'No és abús, és violació'; 'No es no, lo demás es violación', i 'Se va a acabar la justicia patriarcal'.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next