Naix al Bioparc una cria de goril·la occidental de costa, una espècie en greu risc d'extinció

Els tècnics desconeixen el gènere de l'animal perquè no volen interferir en els primers dies de relació entre el bebé i la mare
13 abril 2019 12:22h
El part va tindre lloc en la zona interior del parc a última hora d'aquest dijous. / EFE/Bioparc

VALÈNCIA. Ali, una de les femelles del grup de goril·les del Bioparc i mare d'Ebo, el primer goril·la que va nàixer al País Valencià, ha tingut una nova cria. Tots dos són exemplars de goril·la occidental de costa, una espècie que es troba en perill crític d'extinció.

El part, que va tindre lloc en la zona interior del parc a última hora d'aquest dijous, 11 d'abril, es va desenvolupar amb total normalitat i des del primer moment la cria es va agafar a mamar, fet que, segons han destacat des del centre, és "signe de bon pronòstic".

El fet que la mare tinga experiència en la criança és "un gran valor" i l'equip tècnic del Bioparc està "pendent en tot moment del benestar i l'evolució tant d'ella com del nounat". En aquests casos "hi ha un protocol especial que inclou un condicionament dels recers i permet l'accés tant a l'interior com a l'exterior perquè la mare trie on prefereix estar".

Encara es desconeix el sexe d'aquest nou bebé goril·la valencià, perquè no s'interfereix en la criança maternal i caldrà esperar a tindre l'oportunitat de veure la part genital per a esbrinar-lo.

Aquesta nova cria de goril·la occidental de costa que naix al Bioparc València és, segons apunten des del centre, "una gran notícia per a aquesta emblemàtica espècie de primat, ja que es troba en greu risc d'extinció i està catalogada "en perill crític" en la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).

El grup reproductor valencià forma part del Programa Europeu de Conservació (EEP) de goril·les, i continua donant fruits i esperança de pervivència per a aquests grans primats. Està format per Mambie, el mascle reproductor, per tres femelles, Ali, Nalany i Fossey; totes tres han tingut cries al parc.

next