Multa de 170 milions de dòlars a Google per violar la privacitat dels menors en YouTube

La companyia recopilava informació d'usuaris menors de 13 anys a través de les galletes i després publicava anuncis adreçats al públic infantil
4 setembre 2019 18:07h
La multa arriba arran d'una investigació de la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units i la fiscal general de Nova York, que acusen Google i YouTube de violar la llei de protecció de privacitat infantil en Internet. / FREEPIK

BARCELONA. Google ha acceptat pagar una multa rècord de 170 milions de dòlars, vora 155 milions d'euros, per haver recopilat il·legalment a través de les galletes –cookies– de YouTube informació d'usuaris de fins a 13 anys sense el consentiment dels seus pares, per a després publicar anuncis adreçats a ells. 

La multa arriba arran d'una investigació de la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units i la fiscal general de Nova York, que acusen Google i YouTube de violar la llei de protecció de privacitat infantil a Internet. D'acord amb l'acord amb Google, ara YouTube identificarà clarament el contingut adreçat a menors i limitarà les dades que recopila de qualsevol persona que mira aquests continguts, independentment de la seua edat.

En un comunicat, la fiscal de Nova York ha destacat que Google i YouTube "monitoraven, rastrejaven i publicaven anuncis adreçats a xiquets només per mantindre els dòlars publicitaris".

Per la seua banda, YouTube ha assegurat que amb els canvis que introduirà a partir d'ara deixarà d'emetre "anuncis personalitzats" en el contingut infantil i deixarà d'oferir l'opció de fer comentaris o rebre notificacions en aquests espais.

next