El moviment 'Fridays for Future' planta Sánchez: "No volem convertir-nos en un instrument mediàtic"

La plataforma de joves i estudiants ha rebutjat acudir a la reunió del líder socialista amb ONG ecologistes tot remarcant que són "un moviment apartidista"
5 agost 2019 12:12h
El moviment juvenil lamenta que "està en joc" el futur i acusa els polítics d'estar "negociant amb ell". / JUVENTUD POR EL CLIMA

VALÈNCIA. El moviment juvenil contra el canvi climàtic 'Fridays for Future' ha decidit no acudir a la reunió convocada pel president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, amb les ONG ecologistes

Segons fan saber mitjançant un comunicat, rebutgen la reunió perquè no volen "convertir-se en un instrument mediàtic en la formació d'un govern". "Som un moviment apartidista", remarquen. 

En la nota, desvelen que la invitació del govern en funcions a aquesta reunió conjunta amb altres organitzacions i moviments va arribar la setmana passada.

'Fridays for Future' alerta que fa dècades que "la comunitat científica insisteix en la urgència d'actuar". "La indiferència i els interessos curtterministes de les generacions en el poder ens han portat a aquesta situació d'emergència", continua el comunicat, i afegeix: "Com més tardem a executar tots els canvis necessaris i més temps es perda discutint què i qui es fa càrrec de promoure'ls, menys probabilitats tindrem d'eixir d'aquest mal pas".

"No es tracta que es reunisquen amb nosaltres; es tracta d'assegurar al més aviat possible el que necessitem les generacions presents i futures, sense mesures d'aparador ni paranys curtterministes", asseveren.

El moviment juvenil lamenta que "està en joc" el futur i acusa els polítics d'estar "negociant amb ell". "Les nostres exigències són clares i innegociables: cal formar urgentment un govern decidit a afrontar els reptes que planteja l'emergència climàtica i ecològica des de la justícia climàtica", remarquen.

Per això, conclouen, calen "càrrecs polítics que diguen la veritat, amb voluntat d'anar en la direcció adequada, i decidits a prendre mesures justes i eficaces contra la crisi que vivim".

next