Mostra Viva del Mediterrani reflexiona sobre joventut i refugiats per a obrir la seua setena edició

El festival se celebra del 2 al 20 d'octubre amb 60 activitats que s'iniciaran amb projeccions de documentals, presentacions de llibres i taules redones
2 octubre 2019 10:50h
Mostra Viva del Mediterrani comença la seua setena edició sota el lema 'El mes més mediterrani'. / MOSTRA VIVA 

VALÈNCIA. El festival Mostra Viva del Mediterrani inicia els seus debats entorn dels refugiats, les dones creadores, la joventut i el futur dels joves per a iniciar la seua setena edició sota el lema 'El mes més mediterrani'. El festival, que enguany se celebra del 2 al 20 d'octubre, oferirà més de 60 activitats amb uns 20 països representats. 

Segons expliquen en un comunicat que recull Europa Press, el primer dels debats se celebrarà aquest dimecres a la vesprada a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, i estarà dedicat a analitzar la situació dels refugiats i els conflictes bèl·lics que afecten tant el Mediterrani oriental com l'occidental. 

La trobada s'iniciarà amb la projecció del documental Els xiquets d'Ivry, de la realitzadora francesa Anne Rizzo, que recupera l'experiència dels xiquets republicans espanyols exiliats en el barri d'Ivry de París durant la Guerra Civil. Posteriorment, la conservadora en cap del patrimoni d'Ivry, Michèle Rault, conversarà amb la cineasta Giovanna Ribes. 

La identitat visual mediterrània des de la perspectiva de les dones serà el tema a tractar el dissabte 5 d'octubre, també en aquest centre cultural. Aquest debat coincidirà amb les inauguracions de les exposicions La mar d'Il·lustrades i la dedicada a Sandra Figuerola, autora del cartell d'aquesta edició. En la taula redona participaran experts en el món de l'art i la il·lustració. 

La presentació del llibre Ciudadania y etnicidad en Bosnia y Herzegovina centrarà el debat del dilluns 7 en La Nau. L'acte està organitzat per l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives, el Vicerectorat de Cultura i Esport i PUV Publicacions. L'autora de l'obra, Esma Kucukalic Ibrahimovic; l'exalcalde de València, Ricard Pérez Casado, i el professor de Dret Constitucional de la Universitat de València Carlos Flores Juberías seran els protagonistes de la taula redona sobre l'obra. El presentador serà el degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí Ferré.

Un dels eixos d'aquesta edició de Mostra Viva, la situació dels joves al Mediterrani, centrarà els últims dos debats del cicle. El primer d'ells, celebrat el dimarts 8 i també a La Nau, analitzarà la situació dels joves creadors i comptarà amb la participació de periodistes, escriptors i artistes, com ara Emilio Martí, Víctor Benavides, la regidora d'Acció Cultural Maite Ibáñez, Boutaina El Hadri i Gabriela de la Nova.

El cicle es tancarà el dimarts 15 també en l'antiga seu universitària amb un fòrum que abordarà el present i futur dels joves al Mediterrani. En ell participaran, entre d'altres, Ana Domínguez, presidenta del Consell Valencià de la Joventut; el pintor algerià Bouatba Fouet, i l'especialista en joventut Rocío Zuriaga. La trobada serà moderada per Gustavo Pérez Colomer, expert en Comunicació Audiovisual.

Aquests dos últims debats conclouran amb intervencions musicals a càrrec dels grups Dones en Construcció i De soprano y arpa.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next