La mostra Endinsa'T en Territori Borja porta a l'arena de Gandia la seua "riquesa cultural, patrimonial i històrica"

La Fira de Turisme d'Interior de Gandia es pot visitar fins al dia 28 de juliol al passeig marítim de Neptú
26 juliol 2019 10:17h
A més dels expositors, hi ha diferents activitats programades, entre les quals destaca la cercavila del Tio de la Porra. / AJUNTAMENT DE GANDIA

VALÈNCIA. Aquest dijous, 25 de juliol, es va inaugurar la mostra Endinsa'T en Territori Borja, la Fira de Turisme d'Interior de Gandia, que s'allargarà fins al dia 28 de juliol al passeig marítim de Neptú, davant la zona Ducal.

Es tracta d'una iniciativa conjunta dels departaments de Turisme i Escena Urbana, amb la col·laboració de Turisme Generalitat Valenciana, València Turisme (Diputació de València). Tot, sota el paraigua de la xarxa Territori Borja, un projecte que incentiva el desenvolupament turístic de nous productes reivindicant la riquesa cultural, patrimonial i històrica dels municipis vinculats històricament a la família valenciana més influent d'Europa als segles XIV i XV.

Hi ha 13 expositors: Gandia, esplendor mediterrani; Turisme Comunitat Valenciana. Territori Borja; Turisme en les comarques de València, Diputació de València; Xarxa d'Espais Culturals de Gandia, XEC; Monestir de Santa Maria de la Valldigna, Simat i Monestir de Sant Jeroni de Cotalba; Turisme Xàtiva, la ciutat dels Borja; Turisme Albaida i Turisme Castelló de Rugat; Turisme Alzira; Turisme Bocairent, la pedra viva; Turisme Requena, ciutat d’història i vins; Safor Turisme, Mancomunitat de Municipis de la Safor; Turisme a la Vall d'Albaida, Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, i Turisme en la Valldigna, Mancomunitat de Municipis de la Valldigna.

A més dels expositors, hi ha diferents activitats programades, entre les quals destaca la cercavila del Tio de la Porra. També hi haurà degustacions gastronòmiques com la trena borjana o la Delicà de Gandia, a càrrec de l'Associació de Forners i Pastissers de Gandia; actuacions de grups folklòrics; tallers infantils, i exhibicions de danses i balls populars, entre d'altres.

El regidor d'Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, juntament amb les tècniques de Turisme, Olatz Megías i Maria José Martí, va presentar la mostra tot destacant que "és una feliç notícia portar productes que identifiquen la nostra cultura, tradicions i gastronomia com a complements turístics de la ciutat, a la mateixa arena de la platja". Prieto va convidar la ciutadania i els turistes a visitar la fira i també a gaudir de les festes de barri i recórrer la ciutat, especialment en estiu".

next