Mor l'alcalde de Castellonet de la Conquesta en un incendi en un habitatge de Gandia

Els serveis sanitaris han atés també dues dones i una xiqueta de 8 anys
15 febrer 2019 11:46h
El foc es va iniciar al voltant de les 22.00h per causes que s'estan investigant. / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde de Castellonet de la Conquesta (la Safor), Rafael Sjöblom, ha mort en l'incendi declarat aquest dijous a la nit en un habitatge de Gandia, que ha obligat a atendre altres tres persones, entre elles una xiqueta de huit anys que ha patit una crisi d'ansietat. Alguns dels ferits són membres de la família. 

Fonts del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) i del Consorci Provincial de Bombers havien informat del succés, en el qual durant la matinada va morir un home de 72 anys per cremades. 

El PP de la demarcació de València ha confirmat en un comunicat que el mort és el primer edil de Castellonet de la Conquesta, Rafael Sjöblom. El partit ha traslladat el seu "pesar" a la família i amics, així com el seu "desig d'una ràpida recuperació als familiars afectats en l'incendi que es troben hospitalitzats". 

"Sjöblom ha sigut un exemple de lliurament al partit i a la ciutadania amb una irreprotxable vocació de servei durant els anys en què ha exercit els seus càrrecs en els quals ha demostrat una gran humanitat i capacitat de gestió", ha expressat la formació. 

El foc es va iniciar al voltant de les 22.00 hores per causes que s'estan investigant en un habitatge situat en el tercer pis d'un edifici de cinc plantes al carrer Guardamar de Gandia (la Safor), segons les informacions de CICU i Bombers. 

Els bombers van haver de rescatar dues persones que s'havien quedat atrapades a l'interior d'una habitació de l'habitatge que donava al pati interior i van procedir al desallotjament de l'edifici, que tenia deu habitatges. 

Fins al lloc es van mobilitzar una unitat del SAMU i una unitat de Suport Vital Bàsic, que van confirmar la mort d'un home de 72 anys amb cremades i van assistir altres tres ferits: una dona de 78 anys per angina de pit; una dona per inhalació de fum –totes dues van ser traslladades a l'Hospital Francesc de Borja de Gandia–, i una xiqueta de huit anys, que patia una crisi d'ansietat. En l'extinció de l'incendi van intervindre efectius dels parcs de Gandia i Oliva.

next