Oltra critica que Cantó "muntara un xiringuito per a evadir imposts"

La candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat considera que "aquestes accions" demostren "la revolució fiscal que volen les dretes"
25 abril 2019 18:44h
Oltra, sobre Cantó: "Una persona amb eixa renda pot pagar imposts perfectament, perquè hi ha famílies que viuen amb 15.000 o 20.000 euros i els paguen". / EFE

VALÈNCIA. La vicepresidenta del Consell i candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha lamentat que "un senyor que guanya més de 150.000 euros a l'any es munte un xiringuito per a evadir imposts, quan pagar-los li suposa molt menys esforç que a moltes famílies". Així s'ha referit al candidat de Ciutadans, Toni Cantó, després que s'haja publicat que va facturar els seus treballs d'actor i presentador a través d'una societat entre el 2002 i el 2004.

Segons eixa notícia, Detle Producciones SL va abonar el 30% de l'impost de societats per uns beneficis dels quals s'hauria d'haver deduït el 45% si haguera tributat a través de l'IRPF com a rendiments del treball, estalviant-se vora 15.000 euros.

En resposta a aquesta informació, Cantó ha defensat que "mai" ha tingut "cap regularització ni una multa d'Hisenda", així com que "tot" el que ha fet durant la seua vida "ha sigut perfectament legal".

Per contra, Oltra ha declarat: "Quan les dretes parlen de revolució fiscal parlen que aquells que més cobren paguen menys i que els qui cobren menys sostinguen els privilegis d'uns quants, i aquestes accions demostren per on van els tirs".

"Una persona amb eixa renda pot pagar imposts perfectament, perquè hi ha famílies que viuen amb 15.000 o 20.000 euros i paguen imposts", ha afegit.

next