Mollà creu que s'arribarà a "la maduresa" per a aplicar l'impost turístic i proposa que tinga un caràcter 'verd'

La consellera d'Emergència Climàtica creu que el tribut s'hauria de destinar a "pal·liar la petjada que deixa el turisme en àmbits ambientals, en gestió de residus o aigües"
13 agost 2019 17:40h
Mollà ha assenyalat que el debat "no estava madur" com per a posar-lo a l'acord del Botànic II. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat que si la taxa turística tinguera caràcter finalista i fora per a tot el País Valencià, aquests recursos haurien d'utilitzar-se per a "pal·liar la petjada que deixa el turisme en àmbits ambientals, en gestió de residus o aigües".

Així s'ha expressat aquest dimarts la consellera en una entrevista en À Punt Ràdio recollida per Europa Press en ser qüestionada sobre la taxa turística, que ha puntualitzat que era una qüestió que "no estava madura" com per a incloure's en l'acord del Botànic II, encara que no renuncia a tindre debat.

En aquest context, s'ha mostrat "convençuda" que "al llarg de la legislatura arribarà la maduresa suficient perquè hi haja acord" dins del Consell i creu que ha de ser "com més flexible millor", però ha precisat que si s'aplicara a tot el territori podria utilitzar-se per a "pal·liar la petjada que deixa el turisme en àmbits ambientals, en gestió de residus o aigües".

"Si té caràcter finalista, per a tota la Comunitat, crec que tots sabem on han d'anar aquests recursos, per a millorar la gestió de les aigües, els residus i espais naturals" amb la finalitat de poder "tindre un turisme que gaudisca d'entorns en condicions", ha sostingut Mollà. 

next