La Missatgera Caterina reparteix llavors a València a canvi de les cartes als Reis d'Orient 

Els cors valencians actuaran pels distints mercats de la ciutat i celebraran el Festival Nadal al Carrer
20 desembre 2019 19:00h
La Missatgera repartirà llavors entre els xiquets que porten les seues cartes. / DLV

VALÈNCIA. El Nadal es converteix en protagonista d'aquest cap de setmana a València. La Missatgera Caterina i la Bústia Real, que, com en els últims anys, recorren els barris i pobles per a recollir les cartes que els xiquets escriuen als Reis d'Orient, estaran aquest dissabte a la plaça de Lluis Cano, de Benimàmet. Com és habitual, la Missatgera repartirà llavors entre els xiquets que porten les seues cartes. 

La programació de Nadal d'aquest cap de setmana té com a plat fort el Festival Nadal al Carrer, que tindrà lloc diumenge en diferents localitzacions del centre històric. Cors de tot el territori valencià cantaran nadales en diferents punts de la ciutat des de les 18 hores i confluiran junts a la plaça de la Mare de Déu en una actuació comuna. 

Les actuacions corals començaran demà dissabte, dia 21, amb els concerts programats als mercats municipals i en altres centres urbans, com ara la plaça de Patraix i el Parc de l’Ermita d'Orriols. Totes les actuacions s'han programat a les 12 hores als mercats d'Algirós, Benicalap, Benimàmet, Castella, Mossén Sorell, Natzaret, Rojas Clemente, Russafa, Torrefiel i el Cabanyal. 

L'endemà, 22 de desembre, se celebrarà el Festival Nadal al Carrer. Els cors participants actuaran davant l'església de Santa Caterina, davant la seu de les Corts Valencianes, en les diferents portes de la Seu Metropolitana, al carrer de Cavallers i a la plaça de Lope de Vega. 

De manera paral·lela, els Centres Municipals de Joventut i els Poliesportius Municipals ofereixen activitats a la ciutadania durant aquests dies: en l'àmbit esportiu, aquest diumenge se celebra la Final Mestres de Pilota Valenciana al trinquet de Pelayo i la Travessia Solidària 'Nadant al Port de València', les dues el diumenge 22. 

La programació de Nadal té també un apartat especial als pobles de València. Demà dissabte, d'11.30 a 13.00 hores, es realitzarà una activitat de treballs manuals nadalencs. El Perellonet encendrà l'arbre de Nadal de la població. 

Durant aquestes jornades, la ciutadania i visitants poden continuar gaudint del Mercat d'Artesania de la Comunitat Valenciana, del Mercat Extraordinari de l'avinguda del Cid, dels nombrosos betlems realitzats i exposats per diferents comissions de Falles, confraries de Setmana Santa i els de l'Associació de Betlemistes, i, per descomptat, el Betlem Artístic instal·lat en el Saló de Cristall de l'Ajuntament, que durant aquest cap de setmana estarà obert al públic de manera ininterrompuda entre les 10.00 i les 19.30 hores.

next