El Ministeri autoritza un transvasament de 20 hectòmetres cúbics del Tajo al Segura per al juliol

La situació dels embassaments en la capçalera del Tajo segueix en nivell 3 i permet autoritzar traspassos d'aigua
4 juliol 2019 17:58h
La situació dels embassaments en la capçalera del Tajo segueix en nivell 3 des del mes de maig passat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura ha autoritzat un transvasament de 20 hectòmetres cúbics per a atendre les necessitats de la conca receptora durant el mes de juliol, segons ha informat el Ministeri per a la Transició Ecològica.

La situació dels embassaments en la capçalera del Tajo segueix en nivell 3 des del mes de maig passat, la qual cosa significa situació hidrològica excepcional. El volum d'aigua autoritzat compleix la normativa vigent i s'acorda mitjançant la metodologia proposada pel Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques (CEDEX).

L'informe del CEDEX assenyala que, a 1 de juliol, el volum embassat en els embassaments de capçalera, Entrepeñas i Buendía, és de 624,2 hectòmetres cúbics, i queda un volum autoritzat pendent de transvasar de 20 hectòmetres, per la qual cosa resulta que el volum efectiu de l'embassament és de 604,2 hectòmetres cúbics.

Aquest volum és inferior a 688 hectòmetres cúbics de referència per al mes de juliol i això suposa el sistema segueix en situació hidrològica excepcional o de nivell 3, un estat que es va iniciar el mes de maig. Les regles d'explotació del transvasament Tajo-Segura estipulen que en el nivell 3 del Ministeri per a la Transició Ecològica podrà autoritzar un transvasament de forma discrecional però motivada.

next