El Ministeri de Sanitat avala l'etiquetatge de dues cremes solars que l'OCU va demanar retirar

La conclusió de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris és que el factor de protecció solar dels productes correspon amb el que diu l'etiqueta
9 juliol 2019 10:37h
El Ministeri de Sanitat ha conclòs que dues cremes solars que l'OCU va demanar retirar estan ben etiquetades. / JORGE GIL, EUROPA PRESS

BARCELONA. El Ministeri de Sanitat ha conclòs que dues cremes solars que l'OCU va demanar retirar estan ben etiquetades. Es tracta de dos protectors solars de les marques Isdin i Babaria. Segons l'OCU, aquestes dues cremes infantils oferien menys protecció de la que anunciaven en les seues etiquetes. 

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AMEPS) ha revisat tota la documentació i els assaigs que laboratoris externs van fer als lots analitzats per l'OCU. 

La conclusió és que el factor de protecció solar és el que correspon amb el que diu l'etiqueta. No obstant això, l'AMEPS admet una "certa variabilitat" en la metodologia per a fer les anàlisis de les cremes, fet que podria explicar la diferència de resultats. L'OCU va utilitzar el mètode de referència de la norma ISO.

next