El Ministeri de l'Interior reforça les mesures antiterroristes per eleccions i Setmana Santa

El reforç començarà aquest divendres, 12 d'abril, i s'estendrà fins al dia 29 d'aquest mes, en la jornada posterior als comicis generals i autonòmics
11 abril 2019 11:55h
Les forces de seguretat intensificaran els controls aleatoris de vehicles i persones on hi haja gran afluència de ciutadans. / EFE

MADRID. La coincidència de les eleccions generals, les autonòmiques del País Valencià i la Setmana Santa han portat el Ministeri de l'Interior a reforçar les mesures antiterroristes del nivell 4 d'alerta.

Segons ha informat el Ministeri, la Secretaria d'Estat de Seguretat ha ordenat aquest reforç després de la reunió que ha mantingut la Mesa de Valoració de l'Amenaça Terrorista.

El reforç del nivell 4 suposarà un enfortiment dels dispositius de seguretat i de les capacitats d'intel·ligència, de control i de seguiment antiterrorista per part de tots els cossos policials, que s'estendrà a les celebracions pròpies de Setmana Santa.

L'ofici de la Secretaria d'Estat posa l'accent en la vigilància i protecció dels actes electorals; els llocs, espais i mitjans de transport; els esdeveniments religiosos, d'oci o lúdics en general, i tots en els quals hi haja una alta concentració de persones, a més de les infraestructures crítiques i estratègiques.

Pel que fa a les mesures més concretes i visibles per a la ciutadania, les forces de seguretat intensificaran els controls aleatoris de vehicles i persones on hi haja gran afluència de ciutadans.

El reforç començarà aquest divendres, 12 d'abril, i s'estendrà fins al dia 29 d'aquest mes, en la jornada posterior als comicis generals i autonòmics.

Es tracta d'un reforç similar al que es va posar en marxa en el passat Nadal i és complementari a les mesures que ja s'adopten en el vigent pla del nivell 4 d'alerta.

next