El Ministeri de l'Interior enviarà 200 policies més a Catalunya per a "garantir la seguretat"

Els nous agents tenen com a objectiu "facilitar els relleus i el descans entre els membres del dispositiu ja desplaçats" i "aconseguir una major seguretat en la gestió de les mobilitzacions"
16 octubre 2019 18:05h
El trasllat estava previst en pla operatiu inicial dissenyat per a "garantir la seguretat i el lliure exercici dels drets dels ciutadans" els dies posteriors a la publicació de la sentència de l'1-O. / DAVID ZORRAKINO, EUROPA PRESS

MADRID (ACN). El Ministeri de l'Interior desplaçarà 200 nous efectius de la Policia Nacional a Catalunya a partir d'aquest cap de setmana per a "garantir la seguretat", segons fonts del Ministeri. Aquests se sumaran als que ja hi ha desplaçats i es tracta d'antidisturbis i policia judicial, encarregada de fer els atestats de les detencions, segons fonts policials.

El trasllat estava previst en pla operatiu inicial dissenyat per a "garantir la seguretat i el lliure exercici dels drets dels ciutadans" els dies posteriors a la publicació de la sentència de l'1-O. 

Les mateixes fonts concreten que els nous agents tenen com a objectiu "facilitar els relleus i el descans entre els membres del dispositiu ja desplaçats a Catalunya", així com "aconseguir una major seguretat en la gestió de les mobilitzacions" i "aconseguir una major seguretat en la gestió de les mobilitzacions" en "coordinació amb els Mossos d'Esquadra".

Les fonts de la Policia Nacional esmentades expliquen que les jornades que estan fent els agents són "molt llargues" i en "condicions dolentes". També afirmen que Interior preveu més disturbis divendres, dissabte i diumenge, coincidint amb la vaga general i el cap de setmana.

La previsió inicial de tot l'operatiu és que els agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional estiguen desplaçats a Catalunya fins a l'1 de novembre.

next