El Ministeri d'Hisenda exigeix al Consell que aclarisca la despesa farmacèutica per a garantir el FLA

El conseller Vicent Soler ha assenyalat que no és més que un "problema tècnic"
18 juny 2019 17:27h
La Generalitat espera que l'acord on es comptabilitzen les factures sanitàries estiga tancat al més prompte possible. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El Ministeri d'Hisenda ha exigit a la Generalitat Valenciana que aclarisca la despesa farmacèutica per a garantir l'arribada del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), mitjançant una carta en la qual ha exposat que no està d'acord amb les dades, segons ha informat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler.

Es tracta d'unes diferències en les quals les dues administracions han de posar-se d'acord sobre la manera en la qual es comptabilitzen les factures sanitàries, per al que la Generalitat espera que el document estiga tancat en "uns dies o unes hores".

En qualsevol cas, Soler ha matisat que no és més que "un problema tècnic", a preguntes dels periodistes després d'un desdejuni informatiu. Així mateix, ha reconegut la necessitat d'homologar i contrastar els criteris de comptabilitat en centres de despesa tan dispersos com els hospitals, perquè en la Generalitat gasta set milions en sanitat, "una bona part en farmàcia".

"És una qüestió de comprensió mútua: el Ministeri té un criteri i nosaltres un altre, però són diferències de caràcter absolutament tècnic", ha exposat i ha confiat a "arribar a un acord per la importància del FLA".

El titular d'Hisenda ha destacat que aquest requeriment "mai abans s'havia fet" per part del departament que dirigeix María Jesús Montero, cosa que ha valorat positivament però que exigeix "accelerar uns processos que no s'havien implantat des del 1987".

Respecte a l'arribada del FLA, ha recordat que normalment arriba a l'estiu i ha exigit que no s'endarrerisca fins a setembre davant el "problema de caixa claríssim" al País Valencià. Enguany, l'extraordinari serà menor i correspondrà al 1,3% del PIB autonòmic per la desviació del dèficit.

next