Diari La Veu del País Valencià
Minimitzar els efectes del Brèxit i desestacionalitzar l’oferta: els objectius de Turisme per al 2020

VALÈNCIA. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va avançar dijous alguns dels objectius de Turisme Comunitat Valenciana de cara al pròxim any, que queden reflectits en el desglossament del pressupost per al 2020 que ha aprovat recentment el Consell.

D’aquesta manera, un dels objectius serà reforçar el posicionament del País Valencià en mercats estatals i internacionals, una aposta en la qual està previst invertir al voltant de 21,6 milions d’euros.

En aquest sentit, Colomer va destacar que se centraran en “la promoció dels productes experiencials valencians, la qual cosa suposa apostar per allò que més singularitza i fa única [la destinació] en un mercat cada vegada més global”.

Així, es destinaran un total aproximat de 4,6 milions d’euros per a millorar el posicionament de la marca turística en segments específics, de manera que es posarà en valor que som una destinació oberta tot l’any, inclusiva, tecnològica i accessible.

D’altra banda, i tenint en compte que Turisme Comunitat Valenciana comptarà amb un pressupost total el 2020 d’un poc més de 67 milions d’euros –la qual cosa suposa un 2,98% més que el 2019–, el reforç d’accions de publicitat, comunicació i minimització del possible impacte que poguera tindre una aprovació del Brèxit suposarà la inversió de quasi 11 milions d’euros.

Així, el secretari autonòmic de Turisme ha apuntat que “el mercat britànic continua sent prioritari i, malgrat que no s’ha notat pràcticament cap efecte en l’arribada de turistes ni en la despesa que realitzen, la intenció és desenvolupar un programa específic de promoció turística al Regne Unit adreçat a fidelitzar el mercat i a captar altres segments de la demanda”.

De la mateixa manera, tal com ha remarcat Colomer, “el 2020 es continuarà treballant en clau de col·laboració amb altres entitats, tant públiques com privades, perquè el turisme és una obra coral en la qual tots hem d’aportar per a obtindre els millors resultats”. Per això, el desenvolupament d’accions de màrqueting col·laboratiu amb empreses del sector turístic i amb ajuntaments comptarà amb una inversió de 6 milions d’euros.

“No podem caure en l’estandardització de la nostra oferta turística, sinó que hem de continuar en la senda de l’especialització per a diferenciar-nos d’altres destinacions competidores”, assenyala Colomer, que incideix que “cal treballar al costat de les destinacions i les empreses per a ser capaços de convertir els recursos en productes turístics atractius i diferenciats”.

En aquest sentit, ha valorat que el País Valencià “compta amb una àmplia diversitat de productes, que van des de la gastronomia fins a les platges, l’interior, l’oferta esportiva, cultural, patrimonial, de festes o tradicions o de llocs concebuts per a facilitar la celebració de congressos i convencions. Per això, hem de ser capaços de traslladar al mercat que podem oferir-los allò que estan buscant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa