El cap de llista de Vox per Castelló és un militar retirat que va firmar el manifest en defensa de Franco

Alberto Asarta figura com un dels firmants del document promogut per militars per a honrar la memòria del dictador
18 març 2019 11:55h
Aquest militar amb nombroses condecoracions figura entre la llista de firmants del manifest 'Declaració de respecte i desgreuge al general Francisco Franco Bahamonde, soldat d'Espanya'. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El partit d'ultradreta Vox ha anunciat aquest dilluns, 18 de març, els noms de les persones que encapçalaran les llistes per les circumscripcions valencianes en les eleccions generals del 28 d'abril. Els noms triats són el d'Ignacio Gil-Lázaro, un històric militant del PP amb dècades de trajectòria parlamentària, i el de Manuel Mestre i Alberto Asarta, dos militars retirats.

Entre els dos exgenerals, destaca el nom d'Alberto Asarta. Aquest militar amb nombroses condecoracions figura entre la llista de firmants del manifest 'Declaració de respecte i desgreuge al general Francisco Franco Bahamonde, soldat d'Espanya', que al voltant d'un miler de membres dels exèrcits espanyols van signar l'any 2018.

En aquest document, els firmants denunciaven la "campanya infame" que, segons el seu criteri, "l'esquerra política" estava duent a terme amb l'objectiu de desprestigiar la figura del dictador. Concretament criticaven la "perversa pretensió" d'exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos, una operació que segons el govern espanyol acabarà realitzant-se el 10 de juny.

Alberto Asarta, nascut a Saragossa el 1951, va ingressar en l'Acadèmia General Militar de Saragossa com a cadet l'any 1971 i va ser ascendit a tinent el 1975. Com a tinent i capità (1975-1988) va servir en la Brigada Paracaigudista, la Legió Espanyola i en el Regiment d'Infanteria 'Canàries 50'.

Va acabar la seua carrera sent el general adjunt al tinent coronel en cap de la Unitat Militar d'Emergències. Prèviament va ser comandant de les forces de l'ONU en la missió al Líban, on va ser el militar espanyol amb més efectius al seu càrrec (12.200 persones).

next