El Micalet guardona Musiescola, la Muixeranga de València i tres obres literàries en els Premis Miquelet

La Societat Coral el Micalet va celebrar aquest dissabte la 32a edició dels Premis Miquelet
1 desembre 2019 17:52h
Els Premis Miquelet d'Honor van ser atorgats a Manuel Molins i a l'Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà. / SOCIETAT CORAL MICALET

VALÈNCIA. La Societat Coral el Micalet va celebrar la nit de dissabte la gala en la qual va donar a conéixer i va fer lliurament dels huit guardons corresponents a la 32a edició dels Premis Miquelet. Els Premis Miquelet d'Honor, individual i col·lectiu, van ser atorgats a Manuel Molins i a l'Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà, tal com va anunciar l'entitat a l'octubre. El Micalet reconeix així els mèrits i la trajectòria de Molins, professor, dramaturg, director escènic, assagista i un referent del teatre valencià, i de l'associació alcoiana per la seua labor cívica.

Els guanyadors de les diferents categories, avaluades pels jurats d'aquesta edició, han estat Vicent Sanz i Pérez, per La música del Ball dels Espies. Origen, característiques i expansió, Premi Joan Coromines de recerca filològica, històrica o cultural; Adrián Novella, per Els Nuvis, Premi Micalet de Teatre; Musiescola, Premi Enric Soler i Godes, d'experiències pedagògiques, i el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, per Castelló republicà, arquitectura i urbanisme (1931-1936), Premi Institut Obrer de València, de temàtica relacionada amb el republicanisme, el valencianisme o el moviment obrer.

El Micalet va reconéixer també la Muixeranga de València, Premi Difusió del Patrimoni Cultural, atorgat pel club de viatges Fil per Randa, i sis alumnes de l'Institut Musical Giner, adscrit a l'associació, amb el Premi Estudis Musicals pels seus expedients acadèmics en el curs 2018-19. Així mateix, es van lliurar les insígnies d'or de la societat musical als socis amb més de 50 anys d'antiguitat en l'entitat; en aquest cas, a Eliseu Climent i Rosa Raga.

La gala va tindre  lloc al Teatre el Micalet. Amb aquesta vetllada literària i musical es va clausurar el Novembre Cultural, una iniciativa que ha desenvolupat la societat musical del 23 al 30 d'aquest mes amb diversos actes, danses, concerts i conferències obertes al públic. Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet, considera que la iniciativa ha sigut un èxit.

La gala dels Premis Miquelet 2019 va comptar amb la presència de nombroses personalitats de la política, com ara Enric Morera, president de les Corts Valencianes; Joan Ribó, alcalde de València; Xavier Rius, diputat de Cultura de la Diputació de València; Maite Ibáñez, regidora d'Educació de l'Ajuntament de València; Àgueda Micó, secretària general del Bloc i coordinadora de Compromís, i Agustí Cerdà, conseller nacional d'Esquerra Republicana.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next