La Mesa del Diàleg Social es reuneix el 25 de juliol per a marcar les línies a seguir aquesta legislatura

El vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, s'incorpora a la mesa per a tractar els aspectes relacionats amb vivenda i canvi climàtic
17 juliol 2019 06:00h
La trobada estava prevista per a principis de juliol, però s'ha hagut de retardar per qüestions d'agenda. / GVA

VALÈNCIA. La Mesa del Diàleg Social celebrarà la primera reunió de la legislatura el 25 de juliol. El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que la trobada es faria a principis de juliol, però, per motius d'agenda, s'ha hagut de retardar. La reunió servirà per a dissenyar l'arquitectura de la mesa i estructurar les negociacions. 

Així ho han explicat a Diari La Veu fonts d'UGT, que han explicat també les 'novetats' que s'incorporaran aquesta legislatura. La primera serà l'ampliació de les meses a 4, ja que se sumarà una dirigida pel vicepresident segon Rubén Martínez Dalmau a les encapçalades per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i el conseller d'Economia, Rafa Climent.

Aquesta incorporació es fa, segons les mateixes fonts, a proposta del president de la Generalitat per a guardar un equilibri entre les diferents forces polítiques que componen el govern del Botànic II. Martínez Dalmau s'encarregarà de tractar els temes relacionats amb canvi climàtic i sostenibilitat. Les altres tres meses debatran temes sobre qüestions socials, industrialització, sectors econòmics, finances i canvi de model productiu.

En aquesta primera trobada, fonts d'UGT asseguren que esperen conéixer la persona que, possiblement a través d'una Direcció General vinculada a la Presidència de la Generalitat, assumisca les tasques de responsabilitat i coordinació de la Mesa del Diàleg Social.

Mentre arriba la data, el president de la CEV, Salvador Navarro; el secretari general de CCOO, Arturo León, i el secretari general d'UGT, Ismael Sáez, es reuniran per a preparar la reunió. Aquesta cita està prevista per al dilluns 22 de juliol. A falta de celebrar aquesta reunió prèvia, l'objectiu dels sindicats es plantejar mesures per a combatre l'economia submergida, desenvolupar l'observatori contra la precarietat laboral i donar un impuls a la negociació col·lectiva. 

No obstant això, el que està previst és que la primera reunió de la Mesa del Diàleg Social servisca per a fixar al calendari les següents reunions. Durant la celebració del seminari d'estiu del Consell a Montanejos (l'Alt Millars), el president de la Generalitat, Ximo Puig, va subratllar que una "part que és nuclear" al Consell és el "diàleg entre tota la societat". I, en aquest sentit, va insistir en l'"aprofundiment en el diàleg social" amb l'objectiu de "donar-li un marc d'estabilitat" en la societat valenciana.

next