Més País i Compromís esperen que el PP no cole Vox a la Mesa del Congrés "per la porta del darrere"

La formació d'Errejón confirma que se sumarà a l'estratègia del PSOE i d'Unides Podem per a aplicar un 'cordó sanitari' a la formació ultradretana
26 novembre 2019 14:45h
Inés Sabanés, Íñigo Errejón i Joan Baldoví han acudit al Congrés aquest dimarts per a presentar les seues credencials després de ser triats en els comicis generals del 10N. / MARTA FERNÁNDEZ JARA, EP

MADRID. Més País i Compromís han confirmat aquest dimarts que se sumaran a l'estratègia del PSOE i d'Unides Podem per a aplicar un 'cordó sanitari' a Vox en la Mesa del Congrés. També han dit que esperen que el PP no facilite la seua presència als de Santiago Abascal en l'òrgan rector de la cambra.

Així ho han posat de manifest el líder de Més País, Íñigo Errejón, i el diputat de Compromís, Joan Baldoví, en una roda de premsa al Congrés, on han acudit per a presentar les seues credencials després de ser triats en els comicis generals del 10N.

Errejón ha revelat que ja ha parlat amb el PSOE sobre la seua idea de deixar Vox sense representació a l'òrgan de govern del Congrés. "Els demòcrates ho tenim molt clar. No lamentarem que [Vox] no estiga en la Mesa", ha manifestat Errejón, abans d'apuntar que espera que el PP no cole Vox "per la porta del darrere" al govern del Congrés, com ja va fer en l'Assemblea de Madrid. "Hui la decisió torna a estar en la teulada del PP i si vol facilitar una posició a Vox en la Mesa, serà la seua responsabilitat", ha dit.

El dirigent de Més País espera que un partit que es pretén democràtic, com el PP, no regale res als de Santiago Abascal, molt menys després de "l'escàndol" protagonitzat pel seu secretari general, Javier Ortega Smith, a l'Ajuntament de Madrid en l'acte contra la violència masclista.

L'únic representant de Compromís a la cambra baixa, Joan Baldoví, ha manifestat que "el feixisme, com més lluny de les institucions, millor". "Gent que s'aprofita de les institucions per a fer polítiques absolutament passades i contra les persones no hauria d'estar en la Mesa del Congrés", ha manifestat.

Fins hui, a més dels tres vots de Més País i Compromís, la proposta dels socialistes i els 'morats' té el suport dels sis diputats del PNB, la qual cosa suma ja 164 'sís'. El PP, que amb els seus vots té assegurades almenys dues de les nou places de la Mesa, ha assegurat que no participarà en cap 'cordó sanitari' a Vox, mentre que Ciutadans ha avançat que presentarà un candidat per a entrar en l'òrgan de govern de la cambra baixa, la qual cosa requerirà suports externs per a prosperar.

next