Més de la meitat de les autoritzacions a comissions falleres de València ja s'han tramitat

El consistori destaca l'agilització d'aquest tràmit amb 224 permisos gestionats gràcies al "ban consensuat amb els agents veïnals i fallers"
18 febrer 2019 13:32h
L'Ajuntament de València ha tramitat un 65% del total d'autoritzacions. Imatge d'arxiu. / DLV 

VALÈNCIA. El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat aquest dilluns que després de la publicació la setmana passada del ban faller, "consensuat enguany amb tots els agents implicats", el consistori ja té preparats 224 permisos de les comissions falleres de València, un 65% de total. Per aquest motiu, l'edil s'ha felicitat per l'agilitat amb què enguany s'han pogut gestionar les autoritzacions i ha agraït l'esforç del personal tècnic municipal a l'hora de tramitar aquestes autoritzacions que abasten les zones de focs i d'activitats, així com les zones de mercadets. 

Fuset ha destacat que enguany el consens ha precedit la redacció del ban faller per part dels serveis municipals gràcies a la participació habilitada pel consistori a la Mesa de Diàleg Municipal, on han participat la totalitat dels representants de les comissions falleres, entitats veïnals, de consumidors, de comerciants i empresarials, que al llarg de diverses reunions han consensuat les normes bàsiques que regeixen la festa al carrer.

"Aquest consens, així com la utilització de la finestra única digital, les noves tecnologies i, sobretot, el treball ingent de revisió en matèria de seguretat per part del personal tècnic municipal ha permès avançar considerablement la gestió dels permisos a les comissions falleres", ha explicat Fuset, per a qui s'ha demostrat que "el diàleg i el consens eren possibles a l'hora de reforçar la seguretat, la convivència i la imatge de la ciutat. A més, això s'ha traduït en una agilització evident dels permisos a les falles sobre el calendari habitual". 

El regidor ha agraït de nou "la generositat i responsabilitat de totes les parts implicades que han arribat als acords", així com "la gran eficiència i els esforços dels treballadors municipals per a agilitzar el procés al temps que es reforça la convivència i la seguretat a les falles". 

Entre les novetats del ban destaquen el reforçament de les mesures de seguretat alimentària als food trucks, l'establiment d'horaris protegits per al descans amb la restricció als masclets durant determinades hores de la matinada i el permís de canviar si ho desitgen –tal com es proposava des de les comissions falleres– l'horari nocturn de les seues orquestres i discomòbils per a passar-les a les vesprades, de manera que s'afavoriria la reducció dels sorolls nocturns. 

També es planteja el foment del reciclatge i la reducció de residus; el reforç de les mesures que garanteixen la neteja dels carrers; la reserva d'espais especials per a persones amb mobilitat reduïda, i una crida a continuar garantint el respecte a la diversitat i la lluita contra les agressions sexistes tristament habituals en algunes festivitats massives.

next