Més Compromís registra per al 10N una candidatura  "progressista, feminista, ecologista i valencianista"

Joan Baldoví assegura que Compromís representa "la fiabilitat i la capacitat de pactar", i remarca que dipositar a les urnes la papereta d'aquesta coalició farà "que el PSOE no se'n vaja cap a la dreta"
7 octubre 2019 19:05h
Més Compromís ha registrat aquest dilluns davant la Junta Electoral les llistes per al Congrés i el Senat amb les quals es presentarà a les eleccions generals del 10 de novembre. / COMPROMÍS

VALÈNCIA (EP, Redacció). Més Compromís (Compromís-Més País) ha registrat aquest dilluns davant la Junta Electoral les llistes per al Congrés i Senat amb les quals es presentarà a les eleccions generals del 10 de novembre. Joan Baldoví encapçalarà de nou la llista per València al Congrés d'una candidatura que presenta com a "progressista, feminista, ecologista i valencianista".

La número 2 per València serà la independent Maria Josep Picó –que ocupa el lloc que ha deixat vacant en la llista Isaura Navarro, que actualment és secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic–, mentre que el 3 és per a Clara Ferrando. Les segueixen Paula Espinosa, Vicent Muñoz, M. Àngel Oltra, Josep Ferran Baixauli, Sílvia Antón del Alamo, M. Rosa García, Joan Company, Alicia Izquierdo, Joan Martínez, María José Castell, Irene Gavidia i Joan Ribó. Pel que fa al Senat, les persones que representaran la candidatura de Més Compromís seran Dolors Pérez, Xavier Hervàs i Raquel Vallés.

Per Castelló, la persona que encapçalarà la llista de Més Compromís és Marta Sorlí, seguida de Susana Pérez, Josep Ramón Navarro, Sandra Sabater i Fernando Darós. Pel que fa al Senat, les persones candidates per Castelló seran Jordi Navarrete, Carlos Javier Vidaurre i Empar Carceller.

Finalment, la candidatura de Més Compromís per Alacant estarà encapçalada per Ignasi Candela, i continuarà amb Maria José García Rosello, Cristian Alberto Fortanet, Pablo Ferrando, Tamara Martínez, Denis Allso, Federico Zaragoza, Marian Campello, Sergi Ferrús, Maria Paula Carsi, Francisca Guardiola i Gerard Fullana. Les tres persones que representaran Més Compromís al Senat per Alacant seran Llum Quiñonero, candidata independent en la llista; Contxa del Ruste, i Vicent Miquel Sansano.

"Aliats a la resta de l'Estat"

Baldoví ha avisat que el vot a la seua formació és "un vot que fa que el PSOE no se'n vaja cap a la dreta i que comence a fer d'una vegada per sempre polítiques que vagen a favor de les persones i del medi ambient". També ha dit que Més Compromís representa "la fiabilitat i la capacitat de pactar". Després de registrar les candidatures, el número 1 de Més Compromís ha comparegut davant els mitjans i ha assegurat que aspiren a créixer en representació ara que tenen "aliats en la resta de l'Estat", tot al·ludint a la confluència de Més País amb marques d'altres territoris.

"Anem amb il·lusió a Madrid perquè entenem que el vertader vot útil serà a Més Compromís", ha dit, tot remarcat que "els problemes valencians estaran presents a Madrid" i el conjunt del grup que conformaran "assumirà l'agenda valenciana".

Així mateix, ha destacat que el vot a la seua formació "és la garantia" del que ja saben fer en territori valencià: "Som capaços de governar la nostra terra, de governar ajuntaments; hem demostrat de manera clara que som persones fiables, capaces de pactar; persones serioses i fiables".

"Que el PSOE no tinga la temptació d'anar-se'n a governar amb la dreta"

Preguntat sobre la possibilitat de 'viratge' del PSOE cap a posicions més conservadores, Baldoví ha recordat que "sempre ha mirat a la seua dreta"; així com que Pedro Sánchez va tancar el 2016 un acord amb Ciutadans mentre estava negociant amb Compromís i Podem "a l'habitació del costat" i, també, com el dia que demanava la seua investidura "es va passar més d'una hora invocant els vots de Ciutadans i del PP". 

Respecte a si creu que amb aquesta convocatòria es tancarà el cicle electoral, ha indicat: "Si alguns, i en eixos alguns no incloc Compromís, no aprenen d'això, no aprenen a fer valdre el verb pactar, probablement haurien de pensar a anar-se'n a casa i deixar pas a persones que sí que són capaces de propiciar eixos pactes".

Baldoví ha continuat: "Entenc que aquesta serà una legislatura en la qual finalment hi haurà govern i el que desitge, i nosaltres farem tot el possible, és que siga un govern progressista perquè el PSOE no tinga la temptació d'anar-se'n a governar amb la dreta com ha tingut moltíssimes vegades".

"Veure l'emergència climàtica amb optimisme"

Picó, el nou fitxatge de la coalició, ha assenyalat que la seua trajectòria aporta el compromís amb el territori i amb el medi ambient, així com "veure l'emergència climàtica amb optimisme, com un repte per a millorar la salut i el patrimoni natural", i "una visió de dona i mare de dos fills xicotets".

"Crec que puc aportar eixa visió de diàleg", ha afegit. I ha continuat: "En una situació complicada políticament, moltes persones estem molt decebudes amb els polítics i després de 20 anys de trajectòria periodística també he d'aportar la meua experiència, el meu tarannà dialogant i empatia per a transformar a millor la nostra societat".

També ha admés la importància que formacions de l'àmbit estatal sumen forces per a tindre més visibilitat i força davant partits majoritaris: "S'han acabat les majories absolutes; la veu valenciana tindrà un poder més fort gràcies a aquestes confluències".

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next