Més de 40 empreses s'exhibeixen en la VII Mostra de Productes de Parcs Naturals

La fira es trasllada enguany del Mercat de Colom de València a la plaça de l'Ajuntament per a guanyar visibilitat i donar cabuda a totes les activitats
1 febrer 2019 13:42h
Quesada i Campillo, en la presentació als mitjans de la VII Mostra de Productes de Parcs Naturals. / DLV

VALÈNCIA. La plaça de l'Ajuntament de València acull aquest diumenge, 3 de febrer, la VII Mostra de Productes de Parcs Naturals. En l'esdeveniment, que començarà a les 10 del matí i acabarà a les 8 de la vesprada, estaran presents 43 empreses de productes i serveis de la marca Parcs Naturals. La intenció és viure una jornada "de trobada, de participació ciutadana i de comerç de proximitat", tal com l'han presentada aquest divendres al migdia el regidor de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa Albufera, Sergi Campillo, i el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada. 

Campillo ha destacat com els espais naturals "poden ajudar a dinamitzar l'economia local no només per les visites o l'ecoturisme, sinó pels seus productes". Així, en la mostra es podran trobar vins del Parc Natural de las Hoces, olis del Parc Natural de la Serra Mariola, embotits del Parc Natural de Penyagolosa o formatges del Parc Natural de Serra d'Espadà. A més, durant la jornada hi haurà tast d'olis i demostracions culinàries amb els xefs Raúl Magraner, Adolfo Cuquerella, Paco Brocal Rubio i Juan Carlos Galbis. També hi haurà actuacions musicals tradicionals i un circuit de multiaventura amb rocòdrom i tirolina.

Durant la presentació de la mostra, Quesada ha aprofitat per a defensar la importància de l'educació ambiental: "Conéixer el nostre territori és la millor forma de protegir-lo". Per això, aquest diumenge també hi haurà diversos tallers d'educació ambiental. 

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el secretari autonòmic Fran Quesada seran els encarregats d'entregar les 21 noves certificacions de la marca Parcs Naturals a les empreses adherides en 2017 i 2018 en l'acte institucional, que se celebrarà a les 11.30h.

Aquesta és la primera vegada que la mostra s'ubica a la plaça de l'Ajuntament. Abans es va celebrar a Castelló de la Plana (els anys 2012 i 2013) i al Mercat de Colom de València (des de 2014 fins a 2017). D'aquesta manera, es busca acostar l'esdeveniment a la ciutadania i donar més visibilitat a tota la riquesa que ofereixen els parcs naturals valencians. 

La mostra és també el resultat de la col·laboració entre l'Administració autonòmica i la municipal, "una relació sincera, clara i compromesa amb els valors dels nostres parcs", en paraules de Quesada. 

next