Diari La Veu del País Valencià
El Mercat Central de València estrena una web que ofereix la llista de la compra en funció de la recepta a cuinar

VALÈNCIA. El Mercat Central de València estrena una web amb un funcionament “més àgil i senzill” que aspira a convertir-se en “un autèntic market place“. “El Mercat Central és un referent en alimentació i mercats” i, “per a seguir sent referent, s’ha d’estar a l’altura”, ha expressat Francisco Dasí, president de l’Associació de Venedors del Mercat Central.

La nova plataforma digital permetrà “d’una forma més moderna” accedir a més de 2.000 productes i enfortirà serveis ja existents al mercat, com ara el servei a domicili, que va ser “pioner a Espanya”, i la consigna frigorífica. A més, aquesta nova ferramenta permet comprar no només per producte, sinó també per parada, la qual cosa permet a les persones usuàries triar el lloc de compra preferit, o per recepta, una novetat que en funció d’allò que es vaja a cuinar fa una selecció dels productes necessaris.

Dasí, qui s’ha acomiadat de la presidència després de huit anys al capdavant de l’Associació de Venedors, ha destacat la necessitat d’actualitzar la web per a acostar-la a les necessitats actuals, tot i que feia poc de temps que ja s’havia modificat. A més, ha recordat que aquest servei permetrà fer la compra a la gent que no puga acudir directament al mercat i “contribuirà a millorar la presència digital” del Mercat Central.

La plataforma logística ha estat complicada d’aconseguir, ja que els preus i els productes de cada parada canvien d’un dia per a un altre; així ho ha indicat José García, membre de l’empresa encarregada de la seua creació, CSM. La pàgina web ofereix una gran quantitat d’opcions de compra, com ara un plànol interactiu intel·ligent per a buscar les parades o llistes basades en la temporalitat dels productes.

“S’ha intentat exportar al món virtual l’experiència personalitzada de comprar al mercat”, ha explicat García, per tal “d’unir tradició i tecnologia”. A més, en la mateixa pàgina s’ofereix el contacte telefònic i el correu electrònic dels diferents establiments per a poder fer la comanda directament al venedor. Entre altres aspectes, el portal també recull l’estructura organitzativa del mercat, material multimèdia, marxandatge i informació diària del Mercat Central.

El repte de la transició digital

La secretària Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, ha destacat que “la transició digital és un dels grans reptes que es proposa la societat valenciana”, en què “el sector del comerç no està adaptat”. Marín ha recordat així que només una de cada deu pimes “està en estat zero de maduresa digital”. A més, ha apuntat que entre els objectius d’aquesta plataforma està oferir un mercat molt més ampli i permetre que les persones hi accedisquen amb més facilitat.

La coordinadora general de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, i el regidor delegat de Comerç, Carlos Galiana, també han assistit a l’acte, a més d’altres regidors i la candidata a l’Alcaldia de València pel PP, María José Català. Tots ells han volgut donar suport amb la seua presència a aquesta iniciativa de modernització i innovació tecnològica escomesa per l’Associació de Venedors del Mercat Central.

Comparteix

Icona de pantalla completa