Mercadona fa el salt a l'estranger amb l'obertura aquest dimarts d'un supermercat a Portugal

La botiga, la primera fora de l'estat espanyol, està ubicada a Vila Nova de Gaia, un municipi molt proper a Porto
1 juliol 2019 19:51h
La botiga oberta a Portugal està situada en les antigues instal·lacions del Camp de Futbol Manoel Marques Gomes. / MERCADONA

VALÈNCIA. Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda en línia, obri demà la seua primera botiga a Portugal, concretament en la zona de Canidelo, a Vila Nova de Gaia (districte de Porto).

A la visita institucional, celebrada aquest dilluns en aquestes instal·lacions, han assistit per part de Mercadona el president, Juan Roig, i la vicepresidenta, Hortensia Herrero, junt amb la resta de membres del Consell d'Administració i el Comité de Direcció de la companyia. Tots aquests han estat acompanyats, entre d'altres, del secretari d'Estat d'Agricultura i Alimentació, Luís Medeiros Vieira; del secretari d'Estat de la Defensa del Consumidor, João Torres, i del president de la Cambra de Vila Nova de Gaia, Eduardo Vítor Rodrigues. Tots ells han pogut conéixer de primera mà el projecte d'internacionalització de la cadena de supermercats.

Juan Roig ha valorat que "és un dia històric per a Mercadona. Hem fet realitat el nostre somni d'internacionalitzar la companyia en un país veí al qual ens uneixen importants vincles afectius i culturals, com és Portugal. En nom de tots els que formem Mercadona, vull agrair a Portugal el suport rebut per a convertir en realitat aquesta fita empresarial en un país que ens ha rebut des del primer dia amb els braços oberts, que és exemple de modernitat i innovació. Hui és l'inici d'un projecte compartit per a construir riquesa i progrés en aquest país germà".

D'altra banda, el president de la Cambra de Vila Nova de Gaia, Eduardo Vítor Rodrigues, ha donat la benvinguda a la companyia i ha destacat que "és un gran orgull veure a Vila Nova de Gaia acollir l'obertura de la primera botiga de Mercadona a Portugal". Amb aquesta obertura s'inicia el projecte d'internacionalització de la companyia, en el qual ha invertit més de 160 milions d'euros fins al moment, destinats principalment a la construcció dels supermercats; d'un bloc logístic situat a Póvoa de Varzim (Porto); de les seues oficines situades a Porto i Lisboa, i d'un Centre de Coinnovació en Matosinhos (Porto)

El primer supermercat de Mercadona a Portugal, al qual se sumaran altres nou al llarg del present any, està situat en les antigues instal·lacions del Camp de Futbol Manoel Marques Gomes i és també el primer projecte de Responsabilitat Social de Mercadona al país, ja que, fruit de l'acord de col·laboració aconseguit entre la companyia i l'Ajuntament de Gaia, la Junta de Freguesía de Canidelo i l'Sport Clube de Canidelo, Mercadona va construir el 2018 un estadi totalment nou, amb millors mitjans per al desenvolupament de l'educació esportiva de xiquets i joves, al mateix temps que va aprofitar els terrenys annexos de l'antic camp per a situar la seua actual i primera botiga.

Amb una superfície de sala de vendes de 1.800 metres quadrats, la botiga de Canidelo respon al nou Model de Botiga Eficient que la companyia està implantant progressivament a les seues tendes d'Espanya, caracteritzat per reforçar l'excel·lència en el servei i optimitzar l'acte de compra dels seus clients. Es tracta d'un nou concepte de supermercat que redueix fins a un 40% el consum energètic respecte a una botiga convencional.

A l'obertura de demà, li segueix el pròxim 9 de juliol la de la botiga situada a Matosinhos (Porto), que se situarà en l'antiga Fàbrica de Conserves Vasco da Gama, un edifici històric. En el seu moment, la companyia es va comprometre a mantindre l'aspecte original de l'immoble, de manera que preserva la seua història centenària i el seu marc arquitectònic inigualable. S'ha recuperat la façana original de l'entrada principal, el segell i el fumeral interior. Un edifici abandonat que renaix de la mà de Mercadona i que revitalitza una zona industrial de Matosinhos. Després d'aquesta, s'obrirà la botiga situada a Maia el 16 de juliol i la situada a Gondomar el 23 d'aquest mateix mes; totes elles localitzades en el districte de Porto.

next