Mercadona canviarà les bosses de plàstic per altres de paper al març

La cadena de supermercats preveu culminar el pas a bosses de material compostable en 2021
5 febrer 2019 01:00h
Clients, empleats i proveïdors han col·laborat per a posar en marxa aquesta iniciativa d'economia circular en la qual preval l'aprofitament dels recursos. / MERCADONA

VALÈNCIA. Mercadona culminarà a l'abril d'enguany la substitució definitiva en totes les seues botigues de les bosses de plàstic actuals per altres de paper, ràfia i bosses reutilitzables i reciclables que a més estan fabricades amb 3.000 tones de plàstic procedent dels embalatges recuperats a les seues botigues. Al País Valencià el canvi es farà al mes de març.

Clients, empleats i proveïdors han col·laborat per a posar en marxa aquesta iniciativa d'economia circular en la qual preval l'aprofitament dels recursos, la reducció, la reutilització i el reciclatge per a allargar la vida dels materials i evitar que acaben en l'abocador, ha informat la cadena de distribució en un comunicat.

L'objectiu és implantar aquesta mesura, que es va iniciar en 2018 en 66 botigues situades a València, Biscaia, Barcelona, Cantàbria, les illes Balears, Ceuta i Melilla, en la resta de la cadena de manera progressiva. L'ampliació començarà durant el mes de febrer a Catalunya, Madrid i Navarra i s'anirà ampliant fins a arribar a les més de 1.600 botigues a mitjan pròxim mes d'abril.

Amb aquesta mesura, els clients podran triar entre la tradicional cistella de ràfia de 50 cèntims, una bossa de paper de 10 cèntims, i una bossa reutilitzable i reciclable amb un contingut de plàstic reciclat entre el 50% i el 70%, també de 10 cèntims.

A més, la companyia ha instal·lat un nou moble per a les bosses de plàstic que utilitzen els clients en les seccions de frescos dotat d'un nou sistema dispensador que redueix el balafiament d'aquestes. El mecanisme de reposició és més fàcil i intuïtiu que el precedent, de manera que facilita aquesta tasca al treballador de la secció.

Està previst també que aquestes bosses siguen substituïdes per altres de material compostable abans de 2021.

next