La meningitis que va matar un veí de Castellfort estava provocada per listeriosi i no per una rabosa

La Conselleria de Sanitat ha rectificat la informació facilitada per l'Hospital General de Castelló
6 setembre 2019 17:39h
La víctima va acudir a l'Hospital General de Castelló amb un quadre de "confusió mental". L'home es va derivar a Neurologia, on ja va ser diagnosticat de meningitis. / Imatge d'arxiu.

CASTELLÓ DE LA PLANA. La Conselleria de Sanitat ha aclarit aquest divendres que la meningitis que va causar la mort a un veí de Castellfort (els Ports) va ser provocada per listeriosi i no per la mossegada d'una rabosa, tal com havia notificat prèviament aquest departament amb la informació facilitada per l'Hospital General de Castelló.

Així, Sanitat ha informat que, després de verificar tota la informació relacionada amb el cas, la direcció de l'Hospital General de Castelló ha aclarit que la defunció d'aquesta persona no guarda relació amb la mossegada d'un animal salvatge, com s'havia avançat prèviament.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que es tracta d'un pacient que va acudir a l'Hospital General de Castelló amb un quadre de "confusió mental". L'home es va derivar a Neurologia, on ja va ser diagnosticat de meningitis. Allà se li va realitzar una punció lumbar i l'examen microbiològic va determinar que la meningitis estava provocada per listeriosi. El pacient va empitjorar, va ser ingressat en l'UCI i finalment va morir.

Sanitat ha explicat que, encara que durant l'avaluació mèdica el pacient i la família van comunicar haver sigut mossegat dies abans per una rabosa, es va descartar que aquesta fora la causa de la infecció. De la mateixa manera, es va determinar que es tractava d'un cas aïllat de listeriosi que no guarda relació amb el brot d'Andalusia.

La Conselleria ha recordat que tots els anys es produeixen casos de listeriosi de manera aïllada, per la qual cosa no es consideren brots.

next