Medi Ambient ultima la declaració com a Paratge Natural de la Serra i el Cap de Santa Pola

La ciutadania podrà decidir quins són els usos més adequats per a aquest territori
25 març 2019 13:40h
Per primera vegada la Serra i el Cap de Santa Pola tindran una figura de protecció./ EUROPA PRESS

ALACANT. La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha publicat aquest dilluns 25 de març el decret pel qual es declara Paratge Natural Municipal la Serra i el Cap de Santa Pola, dins del termini municipal de Santa Pola.

"Aquest és l'últim tràmit abans de la declaració definitiva", ha destacat el consistori santapoler. Així, a partir d'aquest dimarts, la decisió s'exposarà al públic i durant un termini de 45 dies les persones que es consideren interessades poden realitzar les al·legacions i aportacions que consideren oportunes. 

Quan es declare definitivament, l'Ajuntament comptarà amb sis mesos per a convocar el Consell de Participació del Paratge Natural, on es reuniran membres del consistori, Conselleria i representants de la ciutadania, entre d'altres.

A més, hi haurà de temps dos anys per a redactar l'ordenança de gestió del paratge on s'establiran els usos permesos.

Amb aquesta declaració, per primera vegada la Serra i el Cap de Santa Pola tindran una figura de protecció. A més, la capacitat de decisió de tot allò relacionat amb el paratge recau en l'Ajuntament de Santa Pola i, a la vegada, en la ciutadania, que podrà decidir quins usos i activitats són les més adequades per a aquest enclavament. Així mateix, l'Ajuntament podrà accedir a subvencions i recursos econòmics amb els quals millorar i valorar aquest entorn.

next