Les màximes pugen fins a 34 graus amb l'onada de calor abans d'un cap de setmana especialment calorós

Els pics més alts podrien registrar-se a Alcoi, Elx i Ontinyent en una jornada amb cels poc nuvolosos  
27 juny 2019 11:00h
Les altes temperatures han provocat que el Centre de Coordinació d'Emergències mantinga l'alerta taronja. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. Les temperatures màximes segueixen en ascens aquest dijous al territori valencià, on hi haurà pics de fins a 34 graus amb l'arribada de la primera onada de calor de l'estiu a la Península, encara que els dies més calorosos seran aquest divendres i dissabte, 28 i 29 de juny.

Fins llavors, durant tota la jornada predominaran els cels poc nuvolosos, amb intervals de núvols alts i probabilitat de calitges, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les temperatures mínimes es mantindran amb pocs canvis i les màximes pujaran, amb els valors més acusats a la demarcació d'Alacant. Allí, els termòmetres marcaran entre 33 i 24 graus en la capital i arribaran a pics de 34 a Alcoi i Elx, encara que a Dénia no passaran dels 29 graus.

A València, el mercuri no superarà els 30 graus i baixarà a la nit fins als 20, mentre que en localitats de l'interior, com Ontinyent, farà més calor i també podran arribar als 34 graus. I a la demarcació de Castelló, la capital de la Plana espera un dijous amb 33 graus de màximes i 22 de mínimes, similars a les de Morella o la Vall d'Uixó.

Més enllà de les temperatures, durant aquest dijous bufarà vent variable fluix majoritàriament procedent de l'est en el conjunt del territori i amb ratxes de nord-est moderat en el litoral de la demarcació d'Alacant.

En matèria d'incendis forestals, el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat manté en nivell taronja (risc alt) la preemergència en tota la regió, a excepció de litoral de les demarcacions de València i Castelló, que continuaran en verd (risc baix-mitjà).

next