Mata replica a Ferri: "El PSPV té la majoria absoluta del Botànic"

El socialista assegura que "no hi ha cap urgència" sobre les negociacions perquè tots els partits estan ara en campanya
8 maig 2019 13:43h
Sobre la nova Mesa de les Corts, Manolo Mata ha assegurat que la seua composició tindrà majoria del Botànic, igual que l'anterior legislatura. Imatge d'arxiu amb Mata i Fran Ferri. / EFE

VALÈNCIA. El subsecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha contestat a les paraules del portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri. Aquest ha dit que els socialistes es comporten com si tingueren majoria absoluta sense tindre-la. Mata, però, ha replicat que "el PSPV té majoria absoluta del Botànic, i el Botànic té majoria absoluta de les Corts".

Mata ha assenyalat aquest dimecres als mitjans de comunicació sobre les negociacions per al futur acord de govern que "no hi ha cap urgència" i que són dies "de molta tranquil·litat", perquè el PSPV, Compromís i Podem estan ara competint en les eleccions municipals i europees del dia 26.

En la seua opinió, cal fer "tanteigs" entre les forces polítiques per a "saber què vol cadascú i veure després com s'encaixa tot", tenint en compte que, a causa de les eleccions del 26 de maig, "no hi ha tantes urgències".

Reestructurar el Consell

Sobre el futur Consell, ha considerat que l'actual té àrees "sobredimensionades" i d'altres "infradimensionades", i que la societat actual no és la del 2015, perquè han sorgit nous problemes, com ara la soledat, la gent gran, la investigació, el desenvolupament i l'emprenedoria.

"Hi ha qüestions que haurien d'estar en clau de govern d'una manera més rellevant, i altres, potser, menys", ha conclòs el portaveu del grup parlamentari socialista.

L'avaluació que vol Podem

Respecte a la petició de Podem perquè s'avalue el pacte de govern vigent abans de començar a negociar-ne un de nou, ha opinat que tots han de fer una "valoració autocrítica" del funcionament del Botànic i del Consell, "perquè segur que hi ha coses millorables".

"El més important és que els valencians sí que han valorat el Botànic, i de fet han reafirmat la majoria botànica. A més, han considerat que els socialistes ho han fet bé, perquè han crescut en quatre diputats", ha sostingut.

Qui estarà a la Mesa de les Corts?

Sobre la nova Mesa de les Corts, ha assegurat que la seua composició tindrà majoria del Botànic, igual que l'anterior legislatura, quan els partits del pacte de govern tenien tres dels cinc llocs de l'òrgan de govern de la cambra i l'oposició dues. A més, ha avisat que Vox no estarà en la Mesa.

"Vox està fora de la democràcia i del sistema parlamentari, perquè volen acabar amb les Corts i amb les autonomies; ho diu el seu programa", ha afirmar Mata. Per això, "les forces democràtiques no poden donar-li càrrecs a representants d'un partit que vol acabar amb la democràcia", ha indicat Mata.

Preguntat sobre quan es mantindran els contactes per a la composició de la Mesa de les Corts, atés que la sessió constitutiva és dijous vinent, ha afirmat que el 2015 les converses es van tancar a les dues de la matinada anterior a la constitució de la nova legislatura, per la qual cosa hi ha marge.

next