Mata recrimina als "manostijeras" del PPCV que "donen lliçons" sobre els comptes de la Generalitat

Els populars afirmen que Puig "ha retallat 6.000 milions des que és president"
21 juliol 2019 14:16h
El dirigent socialista ha recordat que "no estaríem en aquesta situació complicada si el PPCV haguera apostat per aprovar el pressupost per al 2019 del president Pedro Sánchez". Imatge d'arxiu. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. "El govern de Ximo Puig només té una prioritat, respectar els drets dels valencians i valencianes; per això, s'enfrontara a qui faça falta", ha assegurat el subsecretari general del PSPV i síndic socialista a les Corts, Manolo Mata. Així s'ha expressat el dirigent socialista en resposta a les declaracions que ha realitzat aquest diumenge el diputat popular Rubén Ibáñez.

El portaveu d'Economia del grup del PP a les Corts ha denunciat aquest diumenge que, "des que és president, Ximo Puig ha retallat 6.000 milions d'euros en els pressuposts dels valencians; la retallada més gran realitzada en la història de la Comunitat Valenciana".

"Totes les dades econòmiques del Consell estan marcades per les retallades, els impagaments, els números ficticis i les crides d'atenció per part dels organismes econòmics competents", ha asseverat Ibáñez.

Mata ha respost així: "És sorprenent que aquells que van fer de manostijeras amb els governs del PP; que aquells que van expulsar 6.000 mestres del sistema educatiu; que van retallar drets sanitaris; que mai van aplicar la Llei de la Dependència; que ficaven en calaixos les ajudes a l'habitatge, es permeten valorar si els nostres comptes estan equilibrats o no". 

En aquest sentit, el dirigent socialista ha recordat que "no estaríem en aquesta situació complicada si el PPCV haguera apostat per aprovar el pressupost per al 2019 del president Pedro Sánchez". 

"És intolerable que els manotijeras vinguen ara a donar lliçons de res; si hagueren aprovat els comptes per al 2019, no tindríem cap problema de restriccions pressupostàries", ha reiterat Mata, qui ha assegurat que, "malgrat tot, queda la seguretat de saber que cada euro que arriba via imposts va directament al benestar dels valencians i valencianes".

"L'època de corrupció, atur i balafiament ha acabat; el govern de Ximo Puig seguirà per aquesta senda", ha assegurat Mata, qui s'ha mostrat esperançat perquè el futur govern estatal "reconega les necessitats pressupostàries valencianes, que hi haja un nou model i que es busque una solució a eixe ingent deute que va deixar com a llegat el PP".

next