Mata rebutja un canvi del reglament de les Corts perquè les declaracions institucionals no exigisquen unanimitat

El bloqueig de Vox a declaracions institucionals com la del 25 de novembre, que s'haurà de tramitar com a PNL, obri el debat sobre el funcionament del parlament valencià
25 novembre 2019 19:08h
Morera, qui divendres passat ja va obrir la porta a canviar el reglament de les Corts perquè Vox no bloquege declaracions institucionals, ha remarcat aquest dilluns el compromís de les Corts contra la violència cap a les dones. Imatge d'arxiu del 23 de juliol. / CORTS VALENCIANES

VALÈNCIA (EP, Redacció). El portaveu del PSPV a les Corts, Manolo Mata, s'ha mostrat contrari a la possibilitat de modificar el reglament perquè les declaracions institucionals no siguen bloquejades per un sol grup. "Si hi ha una força política que es nega a signar declaracions institucionals, tindrà una responsabilitat política i la gent haurà de conéixer qui vota".

"Si la ciutadania està votant gent que creu que no hi ha violència contra les dones; que creu que el canvi climàtic és un negoci, i que és extrema dreta crua i nua, la resta haurem d'explicar per què les Corts no es pronuncien de manera unànime en moltes qüestions", ha apuntat.

Així s'ha pronunciat Mata davant els mitjans després que el president del parlament valencià, Enric Morera, haja obert la porta a modificar el reglament per a impedir el "bloqueig" de Vox a declaracions institucionals com la del 25 de novembre pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Morera, qui divendres passat ja va obrir la porta a canviar el reglament de les Corts perquè Vox no bloquege declaracions institucionals, ha remarcat aquest dilluns el compromís de les Corts contra la violència cap a les dones, i ha recordat que aquest dijous s'aprovarà una proposició no de llei de declaració de l'emergència feminista després que no tirara endavant com a declaració institucional perquè Vox no la va signar.

Aquest dilluns ha reiterat que hi ha una comissió d'estudi per a millorar el reglament i que eixa reforma "podria incloure la possibilitat de fer declaracions institucionals o proposicions no de llei urgents sense la unanimitat". "Em recorda a l'Evangeli: no estan fets l'home i la dona per a la llei, sinó que la llei, en aquest cas el reglament de les Corts, està fet per a facilitar el treball dels grups parlamentaris", ha dit, i ha afegit que ell és "partidari de millorar la llei per a adaptar-la a les necessitats dels temps moderns".

next