Mata (PSPV): "Compromís té 1.325 raons per a lloar la gestió del govern de Pedro Sánchez"

El portaveu insta la coalició a no "atacar sistemàticament" el seu partit perquè si no hi ha governs socialistes o no hi ha socialistes en el govern, sempre governarà el PP"
28 setembre 2019 19:20h
Mata ha reiterat que els ajusts de la Generalitat no afectaran els serveis públics. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El subsecretari general del PSPV i síndic socialista a les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha assegurat que "Compromís té 1.325 raons per a lloar la gestió del govern de Pedro Sánchez", ja que "en una acció conjunta, de la qual sembla que Compromís ara es desmarca", van decidir "fer constar en els pressupostos una partida de 1.325 milions vinculats al finançament", ha explicat en declaracions recollides per Europa Press.

Així ha respost Mata a la portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Aitana Mas, que ha criticat el govern de Pedro Sánchez "per haver obviat la singularitat de l'infrafinançament valencià i per haver augmentat el maltractament cap a l'autonomia", després que el Consell haja fet públiques les retencions de crèdit que s'ha vist obligat a efectuar per imperatiu del govern estatal.

Sobre aquest tema, el responsable socialista ha insistit que "tant Compromís com les valencianes i valencians tenen 1.325 raons per a felicitar-nos per tindre un govern socialista com el de Pedro Sánchez".

Així mateix, Mata ha posat en valor que el Ministeri d'Hisenda "mai els ha recriminat per aquesta qüestió" i ha explicat que "és el que es gasta". "L'única cosa que estem fent és fer ajusts vinculats al fet que forces com el PP, Ciutadans i independentistes tombaren el pressupost més important de les història per als valencians", ha defensat.

El síndic socialista ha insistit que "els ajusts no afectaran en cap cas els serveis públics fonamentals dels valencians". Es tracta, ha destacat Mata, d'"un exercici de responsabilitat per part del Consell", i ha recordat que "les retencions suposen només l'1,5% del Pressupost Consolidat de la Generalitat" i se centren en "els capítols d'inversions que no s'anaven a executar".

Finalment, ha convidat Compromís a "realitzar una reflexió", ja que "no pot estar atacant els socialistes sistemàticament, entre altres coses perquè si no hi ha governs socialistes o no hi ha socialistes en el govern, sempre governarà el PP", ha conclòs.

next