Marzà reitera la confiança en Trenzano pel cas de les ajudes al germà de Ximo Puig

El conseller recalca que s'ha de tractar tot el món per igual i que "si algú ha fet les coses malament, que ho pague"
26 novembre 2019 11:22h
Marzà creu que no hi ha motius per a una persecució a Trenzano. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha reiterat la seua confiança "plena" en el director general de Política Lingüística i Multilingüisme, Rubén Trenzano, a qui ha qualificat com a "honest i bona persona".

I sobre la investigació oberta per presumptes irregularitats en la concessió d'ajudes a l'ús de valencià en mitjans de comunicació, Marzà ha garantit que "no hi ha hagut voluntat de tractar ningú de forma diferent". "Si algú ha fet les coses mal i no ho ha justificat, que ho pague", ha postil·lat.

El conseller s'ha expressat en aquests termes durant un desdejuni informatiu del Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània en ser interrogat per quina és "la línia roja" per a exigir la dimissió a Trenzano, després que un jutjat l'haja citat en qualitat d'investigat arran d'una denúncia del PP per suposades irregularitats en les ajudes al valencià atorgades a empreses de comunicació vinculades al germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, Francisco Puig, qui també està investigat.

Sobre aquest tema, el titular d'Educació i Cultura del Consell ha defensat el seu departament: "Som un equip honest i Rubén és honest i una bona persona. Estic segur que tot s'ha fet d'acord amb el que els tècnics han determinat".

En la mateixa línia, ha recalcat que "s'ha tractat tothom per igual i que si algú ha fet les coses mal i no ho ha justificat, que ho pague".

Marzà –que ha subratllat la "col·laboració" de la Conselleria d'Educació "amb la justícia i amb tots els departaments"– ha recordat que la seua conselleria ja ha sol·licitat a les empreses Canal Maestrat i Kriol Produccions que retornen subvencions per al foment de valencià per valor d'aproximadament 200.000 euros com a resultat d'uns informes per al control d'aquestes ajudes dutes a terme en les últimes setmanes i les conclusions de les quals ha traslladat a més a la Fiscalia i a Inspecció de Treball.

"No hi ha lloc a persecució"

Per això, el conseller ha considerat que "no hi ha lloc a aquesta persecució" a Trenzano –qui estava present en el desdejuni informatiu–, i ha incidit que confia "plenament en ell" i que és una persona a la qual aprecia.

"Estem molt tranquils, no hi ha voluntat de tractar de forma diferent ningú per ser qui és", ha conclòs Marzà, les paraules de la qual han sigut rebudes amb aplaudiments per alguns dels assistents a l'acte.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next