Marzà no descarta liderar el Bloc si li ho demana el partit 

El conseller d'Educació nega una ruptura de Compromís i advoca per enfortir la coalició des del diàleg conjunt 
26 novembre 2019 11:33h
Marzà, partidari d'ampliar el radi d'acció de Compromís. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat que no té "aspiracions individuals" de liderar el Bloc –formació a la qual pertany i que forma part de la coalició Compromís– però que es posarà "on faça falta" si li ho demanen els seus companys per a "posar al servei" de la ciutadania "una força transformadora d'esquerres".

Així ho ha asseverat Marzà en el desdejuni informatiu del Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània en ser qüestionat per si es veu, a mitjà termini, cap a l'any 2023, liderant el Bloc.

Sobre aquest tema, Marzà ha dit que, "individualment", no li "importa gens ser més o menys". "Fa anys que pique pedra i em posaré a agranar on faça falta", ha dit de manera gràfica.

Ha incidit que, si cal, es posarà "on faça falta en aquest projecte", al mateix temps que ha subratllat que "el que és necessari és tindre una força transformadora d'esquerres". "I si els companys volen ho que faça, ho pensaré i faré tot el possible" per a arribar a pactes i dialogar amb col·legues d'altres partits "que també treballen per això".

A Marzà també se li ha preguntat per una entrevista a Valencia Plaza en la qual assegurava que el Bloc "necessita avançar i evolucionar, ho faça o no Compromís". Quan se li ha inquirit per si això apunta a una "ruptura" en la coalició, el conseller ha contestat: "En cap cas, el que vull és un enfortiment de Compromís dialogat i conjuntament perquè siga un instrument de l'esquerra al servei del poble valencià".

"Ampliar el radi d'acció"

Ha defensat en aquest punt que "el partit és un instrument, s'anomene com s'anomene", i s'ha mostrat partidari d'"ampliar el radi d'acció" de Compromís.

"Hi ha suficient ciutadania perquè més gent milite en Compromís", i per a això ha advocat per llançar propostes, aconseguir acords de forma conjunta i "decisions de manera clara i ordenada per a enfortir-lo".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next