Martí Domínguez aborda la participació dels científics en l'Alemanya nazi en la novel·la 'L'esperit del temps'

El protagonista de la història, un metge austríac, confessa la barbàrie de l'holocaust en unes falses memòries
5 setembre 2019 13:24h
Domínguez manifesta que quan es presenta el nazisme "com a quatre pirats, s'està menystenint un món acadèmic que va fonamentar científicament els passos del nazisme". / DANIEL GARCÍA-SALA

BARCELONA. L'escriptor valencià Martí Domínguez s'endinsa en la participació dels científics en l'Alemanya nazi en la seua nova novel·la, L'esperit del temps (Proa).

El protagonista és un metge austríac que confessa la barbàrie de l'holocaust en unes falses memòries, en les quals descriu el genocidi i la connivència del món universitari i mèdic. 

Domínguez ha assegurat que "la culpabilitat de la ciència i l'acadèmia alemanya i del món germànic (en el nazisme) és quasi completa". En aquest sentit, ha manifestat que quan es presenta el nazisme "com a quatre pirats, s'està menystenint un món acadèmic que va fonamentar científicament els passos del nazisme". 

El protagonista s'adona al final, tal com ha assenyalat l'escriptor, com "la bèstia humana es pot transformar en una cosa ferotge i destructiva i sent una profunda congoixa".

next