Diari La Veu del País Valencià
La Marina posa en marxa la primera piscina natural de València

VALÈNCIA. El Consorci València 2007, l’entitat que gestiona la Marina de València, ha posat en marxa la seua campanya ‘Estiu a la Marina’, que té com a novetat més destacada l’obertura d’una piscina urbana natural en les aigües del port enfront de la Base, que està en funcionament des d’aquest mateix dimecres.

Amb aquesta campanya, han assenyalat en un comunicat, des del consorci volen “que totes les persones vinguen a gaudir de la Marina de València aquest estiu”. Així, banyar-se en la dàrsena històrica serà un dels atractius d’aquest programa, que inclou un festival de cinema marí a l’aire lliure, una regata de Vaixells Bojos i l’opció de practicar esport en una innovadora pista multiesportiva realitzada des de la creativitat i el reciclatge.

Així ho ha anunciat el director general del Consorci, Vicent Llorens, que ha intervingut en roda de premsa junt amb Víctor Moreno, membre de la junta directiva de la Federació de Natació valenciana (FNCV). Moreno, en nom de la FNCV, ha aplaudit especialment l’habilitació d’un canal d’entrenament esportiu en la nova zona de bany i ha recordat que el pròxim 23 de juny tindrà lloc la Travessia nadant al Port, que enguany celebra el seu centenari.

Per part seua, Llorens ha assenyalat que ‘Estiu a la Marina’ és una campanya alineada amb l’estratègia d'”apropiació ciutadana” de la Marina: “Continuem creant motius, activitats i instal·lacions, millorant l’espai públic, perquè la ciutadania vinga a viure la seua Marina”. “Aquest flux de gent, cada vegada major, repercuteix també en l’activació productiva del lloc”, han agregat.

Bany i chill out

Per primera vegada en la història, La Marina de València ha creat una zona de bany situada en la dàrsena interior, enfront de la Base. Es tracta d’una piscina natural d’aigua salada, d’entrada lliure i gratuïta, que estarà oberta des d’aquest dimecres, 12 de juny, fins al 12 de setembre del 2019, en horari d’11.30 hores a 19.30 hores. Diversos nadadors de la Federació ja l’han poguda estrenar aquest dimecres al matí.

La zona de bany està formada per una piscina principal de 24 per 33 metres de superfície i huit metres de profunditat, amb un aforament de 403 persones i compta amb un carril de natació per a entrenament esportiu amb un aforament de 58 persones. El recinte compta amb tots els serveis: banys, vestuaris, dutxes, flotadors salvavides, servei de salvament i socorrisme i un lloc de primers auxilis.

La qualitat de l’aigua de la piscina és “òptima”, segons s’ha comprovat en successives anàlisis. De fet, la qualitat de l’aigua de la dàrsena valenciana, on sobreviuen espècies marines en extinció, és la que possibilita que siga usada com a viver de la Fundació Oceanogràfic. De fet, La Marina de València és l’únic port esportiu de la demarcació amb Bandera Blava, certificació europea de qualitat mediambiental.

L’espai disposa també d’un solàrium de 456 metres quadrats. Un espai a l’aire lliure on descansar, prendre el sol i des d’on accedir a la piscina a través de rampes i escales. És també una àrea chill out, on se situa el foodtruck La Marinereta que servirà begudes i menjar.

Pista multiesportiva

Jugar al futbol o al bàsquet també serà una opció en La Marina de València a partir de finals de juny. Entre els jardins de la Pèrgola i la platja, s’està creant una artística pista multiesportiva d’aproximadament 1000 metres quadrats.

És obra d’Abel Iglesias, un jove artista multidisciplinari resident a València el talent del qual ja és reconegut en el panorama artístic estatal. La intervenció utilitza elements de baix cost –principalment pintura– i el reciclatge de materials inservibles, com les tanques de l’F1 que encara es conservaven en Marina Sud i que el mateix equip de manteniment del consorci s’està encarregant de tallar.

La Marina Shark Festival Film

Les vesprades del 30 i 31 d’agost, la nova zona de bany serà també l’escenari de ‘La Marina Shark Festival Film’, un festival de cinema marí a l’aire lliure amb una pantalla inflable que es podrà veure des de l’aigua de la piscina o la zona de solàrium.

El divendres 30, es projectarà un cicle de curtmetratges de temàtica relacionada amb l’aigua i el medi ambient, precedit d’una conferència sobre el rodatge en el medi aquàtic.

El 31 d’agost el festival es clausurarà amb la projecció de ‘Shark’, en una gran pantalla inflable. El públic assistent podrà experimentar en la seua pell les sensacions de la mítica pel·lícula de Spielberg, ja que la podran veure des de l’aigua, sobre els seus propis flotadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa