Posar la ciència en el mapa: la Conselleria dibuixarà una xarxa de grups de recerca, instituts i investigadors

El departament d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital té el repte de convertir el País Valencià "en un pol d'atracció de talent internacional"
14 juliol 2019 14:33h
La Generalitat argumenta que "mesurar l'impacte de la implantació de diferents programes permetrà analitzar la conveniència de mantindre'ls o millorar-los". / UPV, UPM, CIBER-BBN

VALÈNCIA. Un dels objectius de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital per al semestre vinent és l'elaboració d'un estudi inicial que permeta després dibuixar un mapa de la ciència al País Valencià. Així, en primer lloc es farà una anàlisi per a identificar els grups de recerca, els instituts i els científics destacats. 

També s'elaborarà un procediment d'impacte del programa GenT. "Una vegada implementat el programa de recuperació de talent GenT, i després de l'èxit de les convocatòries anteriors, cal avançar un pas més en la direcció de convertir la Comunitat Valenciana en un pol d'atracció de talent internacional", destaca la Generalitat.

Com a primer pas, es dissenyarà una panoràmica de la xarxa investigadora "que permeta conéixer els centres potencials d'acolliment d'investigadors internacionals".

La Generalitat argumenta que "mesurar l'impacte de la implantació de diferents programes permetrà analitzar la conveniència de mantindre'ls o millorar-los". "Després de dos anys de la implantació del programa GenT, cal començar a valorar el seu l'impacte en termes de recerca i captació de projectes".

Aquest és un dels cinc compromisos adquirits per la conselleria dirigida per Carolina Pascual en el seminari que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Montanejos.

next