Una manifestació des del CIE de Sapadors reivindicarà que el 12 d'octubre no hi ha "res a celebrar"

Els organitzadors de la protesta consideren que el proper dissabte es commemora "l'inici d'un procés de violenta imposició cultural, econòmica, política i militar"
10 octubre 2019 19:04h
Imatge d'arxiu del CIE de Sapadors. / Arxiu

VALÈNCIA (EP). Aquest dissabte, 12 d'octubre, a la porta del CIE de Sapadors començarà la manifestació a València '12Oct. Res a celebrar!', que arribarà fins a la plaça dels Pinazo per a tancar amb un "acte anticolonial" en una jornada de reivindicació que busca llançar "un missatge alt i clar a la societat espanyola i valenciana": "El 12 d'Octubre no hi ha res a celebrar! Descolonitzem-nos!".

Segons ha informat l'organització en un comunicat, la manifestació a València sorgeix de la Xarxa de Col·lectius Antiracistes de València (REDCOLA, per les seues sigles en castellà) i del suport de col·lectius aliats, com ara "organitzacions solidaritzades internacionalment amb AbyaYala i col·lectius antiracistes". També participen joves de les excolònies que "han viscut en la seua carn l'espoli dels seus països i tenen experiència migratòria".

Amb aquesta jornada "es vol generar una vertadera presa de consciència". "El procés de colonització no és un fet del passat, sinó que es manté i es reinventa en els nostres dies amb les polítiques globals i nacionals; amb les transnacionals i els grans mitjans de comunicació", han indicat els convocants.

"El 12 d'Octubre representa l'inici d'un procés de violenta imposició cultural, econòmica, política i militar. No podem continuar acceptant una celebració que es va construir sobre una realitat de destrucció i mort", ha indicat l'organització.

A més, entre les seues principals demandes estan "el suport al tancament del CIE de Sapadors, justícia per a les víctimes del racisme institucional, cessament de la persecució al col·lectiu de manters, derogació de la llei d'estrangeria i la inserció al règim general de les professionals de la llar i les cures".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next