La major part del veïnat de València és feliç

El baròmetre municipal indica que els homes estan més feliços i tranquils que les dones
19 setembre 2019 11:47h
L'Ajuntament indica que, en general, la tendència en l'estat d'ànim entre la ciutadania és positiva. /

VALÈNCIA. La major part del veïnat de la ciutat de València és feliç. Així ho han determinat les últimes dades de l'Ajuntament de la ciutat, que indiquen que, de l'1 al 10 –on 1 és molt trist i 10 és molt feliç–, els valencians tenen de mitjana un 6,7 de felicitat. A més, el veïnat de València també està, de mitjana, tranquil; de l'1 al 10, els valencians valoren amb un 6,9 l'absència d'enuig i, per tant, la presència de tranquil·litat.

Ho recull l'últim baròmetre de la ciutat, que ha entrevistat 2.298 persones a peu de carrer per tots els barris de València. Les dades han sigut presentades aquest dijous pel regidor d'Innovació i de Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, amb les informacions del Baròmetre d'Opinió Ciutadana sobre Salut, Alimentació i Esport.

De fet, a la pregunta de 'Com s'ha sentit i com li han anat les coses durant l'últim mes?', la major part de la població contesta positivament a les quatre variables: cansament/vitalitat, felicitat/tristesa, enuig/tranquil·litat i  preocupació/calma.

Escletxa de gènere

L'Ajuntament indica que, en general, la tendència és positiva. No obstant això, les dades mostren que l'escletxa de gènere també es produeix en l'estat mental i emocional de la ciutadania. Mentre que els homes de la ciutat valoren la seua felicitat, de mitjana, en un 6,8 de 10, en les dones aquesta valoració descendeix 0,2 punts, això és, a un 6,6.

El mateix ocorre en les variables de preocupació i enuig; mentre que els homes avaluen amb un 7 i amb un 6,4 la seua tranquil·litat i la seua calma, respectivament, en les dones aquestes dades baixen fins a un 6,8 i un 6,2.

Ara bé, la bretxa més acusada es plasma en la vitalitat i el cansament del veïnat de la ciutat, en 0,5 punts-. La valoració de les dones aprova pels pèls, ja que indiquen que la seua vitalitat és, de mitjana, d'un 5,6. En canvi, els homes afirmen que compten amb menor cansament que elles, ja que valoren aquesta variable, de mitjana, en un 6,1.

next