La magistrada que investiga Zaplana en el cas Erial sol·licita un jutge de reforç

El jutjats encarregats del cas Taula i de l'accident mortal de metro ja compten amb personal de reforç
1 març 2019 18:00h
S'investiguen presumptes suborns a canvi d'adjudicacions de les ITV i del Pla Eòlic Valencià. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. La titular del Jutjat d'Instrucció núm. 8 de València, que investiga el cas Erial, en què es troba imputat l'expresident de la Generalitat i exministre de Treball Eduardo Zaplana, ha sol·licitat que se li adscriga un jutge de reforç. Així ho ha indicat el jutge degà de València, Pedro Viguer, aquest divendres, durant la roda de premsa de presentació de la memòria anual i el balanç sobre l'activitat dels jutjats de València corresponent al 2018.

Entre altres procediments, la magistrada del Jutjat d'Instrucció núm. 8 de la capital valenciana instrueix el conegut com a cas Erial, en què s'investiguen presumptes suborns a canvi d'adjudicacions de les ITV i del Pla Eòlic Valencià i pel qual l'expresident de la Generalitat està imputat pels presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

En la roda de premsa, el degà dels jutges de València també ha recordat que compten amb reforç els jutjats d'Instrucció núm. 18, encarregat del cas Imelsa i el seu derivat conegut com Taula, en el qual s'investiga un presumpte delicte de blanqueig i electoral del grup municipal popular a l'Ajuntament de València, i el núm. 21, que ha instruït el procediment contra huit exalts càrrecs de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) per l'accident del 3 de juliol del 2006 de Metrovalencia, que va costar la vida a 43 persones i va provocar 47 persones ferides.

next