Localitzat als Andes un cos momificat que podria ser el d'un alpinista valencià desaparegut fa 29 anys

Els muntanyencs que van trobar el cadàver van recuperar també documentació de Mateo Parrilla, que va desaparéixer ascendint el pic Rincón fa tres dècades
17 maig 2019 18:52h

BUENOS AIRES. Les autoritats argentines van trobar als Andes un cos momificat que, segons diversos indicis, pot ser el de Mateo Parrilla, un valencià que va desaparéixer fa 29 anys en la seua ascensió al turó Rincón, situat a la província argentina de Mendoza.

Des del Ministeri de Seguretat de Mendoza van explicar a EFE que tot indica que es tracta de Parrilla, ja que el cadàver que un excursionista va trobar diumenge passat contenia la seua documentació.

A més, segons la Unitat de Patrulla de Rescat i Auxili en Muntanya, la desaparició de l'alpinista valencià és l'única de la qual hi ha registre en la zona en els últims trenta anys, encara que cal esperar a l'informe forense per a confirmar la seua identitat.

Mateo Parrilla va desaparéixer el 18 de gener del 1990 quan escalava el turó Rincón, de 5.365 metres, situat a la localitat de Potrerillos, i els equips de recerca que van explorar la zona en aquell moment no van poder trobar-lo.

El cos va ser trobat el 12 de maig per un excursionista, que va avisar les autoritats locals. Quan el cadàver va ser extret d'una glacera inferior, es trobava "totalment momificat" i amb una motxilla a l'esquena, la qual cosa fa pensar a la unitat de rescat que la persona accidentada caminava per una senda quan va caure al buit.

Una vegada van aconseguir baixar de la muntanya el cos, van lliurar el cadàver a la policia científica, que ara mateix treballa en la seua identificació.

El turó Rincón pertany al parc provincial Cordón del Plata, una zona protegida molt freqüentada per a realitzar senderisme en la part argentina de la serralada dels Andes, la més alta de Sud-amèrica.

Autoritats argentines s'han posat en contacte amb el Consolat d'Espanya per a informar-los de la possible aparició del cos de Mateo Parrilla. Consultades per EFE, fonts de l'organisme espanyol van declinar donar més informació a causa de la llei de Protecció de Dades.

next