Llíria i Rafelbunyol guanyen la tercera edició del Concurs d'Orquestres Bankia

Quatre formacions van participar aquest diumenge en el certamen orquestral al Palau de les Arts
18 febrer 2019 11:50h
Al concurs van participar orquestres de Llíria, Xàtiva, Alboraia i Rafelbunyol. / BANKIA 

VALÈNCIA. Aquest diumenge va tindre lloc al Palau dels Arts el Concurs Bankia d'orquestres de la Comunitat Valenciana, en el qual van participar en la sessió matinal les dues orquestres de la Secció Salvador Giner.

Aquesta és una iniciativa que dona un protagonisme major al moviment orquestral que existeix dins de les societats musicals valencianes. La seua finalitat és promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com enfortir l'entorn associatiu dels societats musicals i les seues orquestres.

El Concurs consta de dues categories –segons el nombre de músics que integren les formacions orquestrals–, en les quals van participar quatre agrupacions provinents de Rafelbunyol (l'Horta Nord), Xàtiva (la Costera), Llíria (el Camp de Túria) i Alboraia (l'Horta Nord).

En la categoria Salvador Giner van concursar l'Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, que va interpretar la Simfonia núm. 4 Op. 60 de L.V. Beethoven i La Suite per a orquestra Op. 49 de Camille Saint Saëns amb la direcció per Pablo Marqués Mestre, i la Jove Orquestra de la Primitiva de Xàtiva, que va interpretar l'Obertura Coriolano op. 62 de L.V. Beethoven i la Simfonia núm. 1 en Do major op. 21 de L.V. Beethoven amb la direcció de José Martinez Colomina. La guanyadora en aquesta categoria va ser l'Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol.

Per altra part, en la categoria Martin i Soler l'Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria va interpretar la Simfonia núm. 7 en la major op. 92 de L.V. Beethoven i el Bolero de Maurice Ravel dirigida per Juan José Aguado Baena, i l'Orquestra de corda de la Societat Musical d'Alboraia va interpretar la Simfonia núm. 100 en sol major Hob l:100, Militar de Joseph Haydn i el Concert per a piano núm. 1 en el meu bemoll major R 455 S. 124 de Franz Liszt amb José Balanzá Marí al piano i direcció de Francisco José Valero García. 

Finalitzades les actuacions, el jurat –integrat per Beatriz Fernández Aucejo, Miguel Ángel García Cañamero i Gjiorgi Dimcevski– va donar a conéixer la guanyadora d'aquesta categoria: l'Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria.

next