Diari La Veu del País Valencià
Llibertat, qualitat i vertebració: així és el model de mecenatge impulsat pel Teatre Olympia i Caixa Popular

VALÈNCIA. L’Administració “no pot arribar al 100%” de les necessitats econòmiques i de programació del panorama cultural valencià, i, a més, l’oferta pública “suposa quasi el 90%” del ventall d’opcions. Per a omplir el buit cal un model on les empreses privades “compartisquen sinergies”. És allò que Enrique Fayos, el propietari del Teatre Olympia, ha qualificat aquest divendres com a “sistema anglosaxó”. Es tracta de posar en marxa el mecenatge cultural on dues entitats privades acorden col·laborar perquè “compartim objectius”, ha explicat l’empresari durant la presentació del conveni entre Olympia Metropolitana i Caixa Popular.

“L’Olympia té més de cent anys” i és “una icona cultural de la ciutat”, ha destacat, al seu torn, Paco Alós, director de Relacions Institucionals de Caixa Popular durant la presentació d’aquest conveni de mecenatge cultural entre l’entitat bancària i l’empresa d’arts escèniques. L’acord de patrocini té un vessant econòmic que “ens permetrà dur companyies que nosaltres sols no podem dur a l’Olympia”, ha indicat Fayos. Això té una repercussió directa en la cartellera del centre teatral, ja que “millorarà la qualitat” de la programació.

Però, no només és un salt qualitatiu en la cartellera, sinó que el fet de dependre menys econòmicament de les subvencions, ha incidit l’empresari, “ens dona autonomia i llibertat per a programar allò que vol la gent”.

El conveni també implica “compartir públics”, ha recordat Alós, ja que, en aquest sentit, els clients de Caixa Popular gaudiran de descomptes i activitats culturals específiques per als usuaris de l’entitat bancària. Això “ajudarà al fet que l’Olympia arribe més enllà de la ciutat” a través de les oficines que té repartides l’entitat pel País Valencià, on posarà a disposició dels clients la programació teatral i facilitarà la compra d’entrades. Eixa “vertebració” del teatre pel territori contribuirà al fet que la visió de la capital del país “no siga tan localista”, ha indicat Paco Alós.

D’aquesta manera, el banc farà del Teatre Olympia la seua seu cultural, “al cor de la ciutat”, un edifici que usarà l’entitat per a dur a terme diferents activitats –sempre vinculades a la cultura– adreçades, en primera instància, als clients i, posteriorment, obertes a tothom. De fet, “si no fora per l’acord, seria impossible que tinguérem un edifici al centre de València”, ha reconegut el director de Relacions Institucionals.

Comparteix

Icona de pantalla completa