Llibertat amb càrrecs per als pares del jove empresonat per la mort de la seua parella a Vinaròs

Els progenitors romanen investigats per un delicte d'homicidi
10 abril 2019 16:45h
L'arrestat ha quedat investigat en una causa declarada secreta. Imatge de la concentració a Vinaròs. / EUROPA PRESS

CASTELLÓ DE LA PLANA. El titular del jutjat de primera instància i instrucció 4 de Vinaròs ha acordat aquest dimecres la llibertat provisional dels pares del jove que es troba a la presó preventiva des de dilluns passat per la mort de la seua companya sentimental el cadàver de la qual va ser localitzat a Ulldecona (el Montsià). Tot i així, tots dos progenitors romanen investigats per un delicte d'homicidi. 

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, el magistrat els ha imposat com a mesures cautelars la prohibició d'eixida del territori estatal, la retirada del passaport i compareixences al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes.

El jutge instructor, amb competències en matèria de violència de gènere, ha decidit també prorrogar un mes el secret de les actuacions. Els pares del presumpte assassí de la seua parella van ser detinguts aquest dimarts per la seua suposada implicació en els fets i han passat a disposició judicial aquest dimecres a les 10.45 hores.

Els progenitors van ser detinguts per encobriment i ja han prestat declaració davant la policia. El delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, va informar aquest dimarts que l'autoritat judicial determinarà si la qualificació d'encobriment realitzada per la policia és correcta.

La parella segueix en seu policial, a l'espera de passar a disposició judicial. En principi no es preveuen més detencions per la mort de la jove, a banda de la del presumpte assassí i dues persones més inicialment investigades pel mateix delicte i que han quedat en llibertat amb l'obligació de comparéixer al jutjat una vegada al mes.

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Vinaròs, amb competències en matèria de Violència sobre la Dona, va ordenar aquest dilluns l'ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança del detingut divendres passat per, presumptament, matar a la seua parella.

L'arrestat ha quedat investigat en una causa declarada secreta per un delicte d'homicidi/assassinat, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià.

D'altra banda, el magistrat va decretar la llibertat provisional d'altres dos detinguts per aquests fets, que estan investigats inicialment pel mateix delicte que l'anterior, sense perjudici d'una posterior qualificació jurídica, va detallar l'alt tribunal valencià. A aquests dos homes se'ls va imposar com a mesura cautelar l'obligació de comparéixer al jutjat una vegada al mes.

La desaparició de la jove va ser denunciada el 7 de març a Vinaròs –localitat on residia– pel seu company sentimental, un home de 22 anys que va ser detingut divendres passat i, finalment, va confessar.

next