Els lletrats del Congrés recomanen que la suspensió dels presos electes no altere la majoria al Congrés

Els advocats consideren que la composició de la cambra baixa ha de continuar sent de 350 escons i la majoria absoluta, de 176
4 juny 2019 20:16h
Els advocats del Congrés consideren que la majoria absoluta de la cambra baixa espanyola no s'ha de modificar tot i la suspensió dels quatre diputats independentistes presos. / JAVIER BARBANCHO

VALÈNCIA. Un informe que analitza els efectes de la suspensió dels diputats Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull proposa que la majoria de la cambra continue comptabilitzant-se sobre 350, encara que aquests quatre parlamentaris no puguen exercir les seues funcions ni participar en les votacions. 

Així, els advocats del Congrés consideren que la majoria absoluta de la cambra baixa espanyola no s'ha de modificar tot i la suspensió dels quatre diputats independentistes presos. L'informe que els lletrats han remés a la mesa del Congrés estableix que Junqueras, Rull, Sànchez i Turull mantenen la condició de membres. En conseqüència, han de computar a efectes de la composició de la cambra baixa. 

Així, afegeixen els lletrats, la suspensió dels quatre diputats independentistes no afecta el nombre de vots necessaris per a la majoria absoluta ni per a la resta de majories establides per la legislació vigent. 

L'informe dels lletrats del Congrés ha de ser analitzat ara pels membres de la Mesa, que prendran la decisió definitiva. En tot cas, si l'assumeixen, Pedro Sánchez necessitarà 176 vots favorables per a eixir escollit com a nou president en primera votació.

La presidenta de la cambra, Meritxell Batet, va demanar aquest informe als lletrats del Congrés perquè es manifestaren sobre el còmput de majories després d'haver suspés els quatre presos electes.

next