L'Ivace continuarà subvencionant la implantació de serveis contra incendis en polígons industrials el 2020

Les ajudes estan en vigor des de l'any 2017
29 desembre 2019 12:01h
La iniciativa tindrà la seua continuïtat en la nova ordre d'ajudes per a la millora de polígons industrials de l'exercici 2020. / ARXIU

VALÈNCIA. L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, subvenciona des de 2017 la implantació de serveis contra incendis en els polígons industrials valencians.

En aquest sentit, la directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha recordat que la instal·lació de les boques d'incendi en les àrees empresarials "és una de les actuacions subvencionables que contempla la convocatòria d'ajudes per a la millora i modernització de polígons".

Així, ha assenyalat que des que es va publicar per primera vegada aquesta ordre d'ajudes en 2017 i en les successives convocatòries pluriennal 2018-2019 i de l'exercici 2019, "els ajuntaments de la Comunitat tenen l'oportunitat d'instal·lar serveis contra incendis en les àrees industrials gràcies a la subvenció de l'Ivace".

"L'objectiu d'aquestes ajudes és dotar als polígons industrials dels serveis i infraestructures necessaris per a millorar-los i modernitzar-los i una de les actuacions és la instal·lació de boques d'incendi que permetran, sens dubte, millorar la seguretat de les àrees empresarials", ha afegit sobre aquest tema.

D'aquesta manera, ha assegurat que aquesta iniciativa tindrà la seua continuïtat en la nova ordre d'ajudes per a la millora de polígons industrials de l'exercici 2020 que es publicarà pròximament. Per a la directora general, "la seguretat és un aspecte fonamental per al bon funcionament i desenvolupament de les àrees industrials i l'Ivace és conscient d'això, per això segueix donant suport
econòmicament als ajuntaments, perquè puguen realitzar aquestes actuacions en els polígons".

Actuacions per a millorar la seguretat

L'Ivace recorda que les ajudes per a la millora de les àrees industrials recullen a més altres actuacions que contribueixen a millorar la seguretat en els polígons, com la instal·lació de vigilància a través de circuit tancat de televisió connectat a la Policia Local i la implantació d'ecoparc o sistema de recollida de residus especialment, els perillosos.

Així mateix, contemplen nous accessos viaris i voreres més àmplies, millora de l'enllumenat públic, senyalització i identificació dels carrers, dotació de subministrament de gas d'alta i baixa pressió, millora en el sanejament d'aigües residuals, obra civil per a la implantació de la fibra òptica i millora de les zones verdes, entre altres actuacions.

next