L'IBI pujarà a València el 2020 i baixarà a Castelló de la Plana

L'actualització no implica que varie el tipus d'impost, però sí que ho fa la valoració de l'immoble
28 desembre 2019 17:49h
 L'actualització del cadastre afecta 1.092 municipis. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La quantitat que paguen anualment els propietaris d'habitatges, locals i terrenys en concepte de l'Impost de Béns Immobles (IBI) pujarà el 2020 en 16 capitals de demarcació, entre elles València, i baixarà en tres, entre elles Castelló de la Plana, després de la revisió del cadastre aprovada el divendres pel Consell de Ministres.

En total, l'actualització del cadastre afecta 1.092 municipis, dels quals 1.005 veuran revisats a l'alça els seus valors i els 87 restants registraran descensos, tal com recull el Butlletí Oficial de l'Estat d'aquest dissabte, que publica també les taules dels coeficients per a la revisió.

Les capitals de demarcació que revisaran a l'alça els valors cadastrals són: Girona (que no ho havia actualitzat des de 1990), Valladolid i Còrdova (des de 1995), Terol, Palència i Cadis (des de 1996), Jaén, Logronyo, Granada i la Corunya (des de 1997), València i Lugo (des de 1998), Huelva (des de 2000) i Sevilla, Osca i Tarragona (des de 2001).

Els valors cadastrals baixaran a Castelló, els valors dels quals eren de 2012, i Saragossa i Guadalajara (de 2013), les anteriors revisions dels quals coincideixen encara amb la bombolla immobiliària.

L'actualització no implica que varie el tipus de l'impost –que és de caràcter municipal i que fixa cada ajuntament–, però sí que ho fa la valoració de l'immoble, que és la base imposable sobre la qual s'aplica.

L'actualització ha de ser sol·licitada pels ajuntaments i en algunes ocasions suposa la revisió de valoracions que no s'havien modificat des dels anys huitanta.

next