Les temperatures poden arribar divendres als 46 graus

El mercuri no ha baixat en la matinada d'aquest dimarts de 25 graus, de manera que ha sigut una de les més càlides d'aquest estiu
6 agost 2019 11:09h
L'Avamet preveu les temperatures més altes a la Ribera Alta i a la Vall d'Albaida. / EFE

VALÈNCIA. L'Avamet alerta que les temperatures podran arribar, i fins i tot superar, els 45 graus el proper divendres. Els experts alerten que el vent de ponent pot aparéixer al final de la setmana i provocar una pujada del mercuri "fins a registres extrems".

"Sembla que viurem la setmana més càlida dels últims anys en moltes comarques, i que moltes localitats fregaran o superaran els 40ºC alguns dies. Però la notícia és que el vent de ponent, especialment temut pels valencians i valencianes, podria aparéixer divendres a les zones prelitorals i interiors. Això, junt amb la massa d'aire tan càlida que tindrem damunt, dispararia els termòmetres fins a registres extrems", alerta el servei de meteorologia al seu compte de Facebook. Les temperatures més altes es registraran a la Ribera Alta i a la Vall d'Albaida, la Canal de Navarrés i la Costera.

Localitats com Rotglà i Corbera i Gavarda poden arribar als 46 graus. / AVAMET

Les altes temperatures han començat a notar-se ja aquesta matinada, que ha sigut molt càlida en tota la costa valenciana, sobretot a la de València, on les mínimes han estat per damunt de 25 graus, segons ha informat l'Aemet.

Així, el termòmetre no ha baixat a Miramar dels 26 graus, a Oliva dels 25,6 graus, a València dels 25,5, a l'Aeroport de València dels 25,2, a Pego dels 24,7, a Xàtiva dels 24,4, a Castelló de la Plana dels 24,4 graus, a Carcaixent dels 24,3 i a Torreblanca dels 24,1 graus.

Per part seua, l'interior de la demarcació de València i el nord de la d'Alacant estan aquest dimarts en avís groc per altes temperatures que poden aconseguir els 39 graus.

next