Les tecnologies verdes protagonitzen la quarta edició de la Universitat de Primavera d'Alzira

Les jornades celebrades aquest dijous i divendres tracten sobre les energies renovables amb l'objectiu de "protegir i recuperar el medi ambient i els seus recursos"
5 abril 2019 11:47h
L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, va explicar que l'UPA és un fòrum on "debatre i aportar idees per a contribuir a la sostenibilitat del medi ambient valencià a través de l'anàlisi de prestigiosos especialistes de la Universitat de València". Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. Les tecnologies verdes són les protagonistes de la quarta edició de la Universitat de Primavera d'Alzira (UPA). Les jornades van començar aquest dijous i continuen aquest divendres amb diverses conferències al voltant de les energies renovables i noves aplicacions que milloren la sostenibilitat de productes amb l'objectiu de protegir i recuperar el medi ambient i els seus recursos.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; la diputada de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, i el director de l'oficina de Caixa Popular d'Alzira, José Manuel Llopis, van inaugurar al Museu Municipal d'Alzira (MUMA) la quarta edició de l'UPA, que porta com a títol 'El medi ambient valencià. Present i futur de les tecnologies verdes'.

El vicerector Jorge Hermosilla va destacar la "continuïtat d'aquesta Universitat de Primavera d'Alzira, fruit de l'estreta col·laboració entre la Universitat de València, la Diputació de València, l'Ajuntament d'Alzira i Caixa Popular".

L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, va explicar que l'UPA és un fòrum on "debatre i aportar idees per a contribuir a la sostenibilitat del medi ambient valencià a través de l'anàlisi de prestigiosos especialistes de la Universitat de València".

Pel que fa a la diputada Mercedes Berenguer, va posar l'accent en l'oportunitat que suposen aquest tipus de trobades acadèmiques per a "vertebrar el territori a través de les 'universitats estacionals', dotze en total".

Finalment, el representant de Caixa Popular, José Manuel Llopis, va subratllar "el gran benefici que suposa per als veïns de l'entorn de la Ribera Alta tindre al seu abast les reflexions de grans experts en el camp de les tecnologies verdes que coincideixen amb principis de la seua entitat".

El coordinador de l'UPA és el professor Emilio Barba i les nou conferències que componen el programa de l'UPA són impartides per investigadors pertanyents a tres departaments i cinc instituts d'investigació de la Universitat de València, a més del director d'una empresa tecnològica, que col·labora en projectes amb investigadors de la universitat.

L'UPA se suma a un total de dotze 'universitats estacionals' acordades per conveni entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València. Aquestes són la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA), la Universitat d'Estiu d'Ademús (UVRA), la Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos (UVAO), la Universitat d'Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor d'Alaquàs (UTA), la Universitat de la Tardor de l'Eliana (UTE), la Universitat de Tardor d'Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL) i la Universitat d'Hivern d'Ontinyent (UHO). En aquesta edició es compta, a més, amb la participació de Caixa Popular.

next